Acum în fața Guvernului României! Polițiștii protestează! Cer demisia premierului Florin Câțu!

Foto: Insist pentru România

Reprezentanţii Federaţiei şi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI  protestează în București din cauza înghetărilor ,,reformelor” de către Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR. Sindicalistii din Politie protesteaza miercuri, 25 martie, in fata Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii sunt nemultumiti de inghetarea reformelor din sistem, informează Insist pentru România.

,,Subfinanţarea Poliţiei ucide. Cerem dotarea cu echipamente adecvate misiunilor încredinţate”

Polițiștii cer demisia Guvernului Cîțu și a ministrului de Interne, Lucian Bode.

,,Revendicările, transmise premierului încă din data de 12 ianuarie, vizează: abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2021; abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020, care anulează indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei, în cursul acestui an; eliminarea discriminării specialiştilor din structurile de investigaţii criminale, de combatere a criminalităţii organizate, de acţiuni şi intervenţii speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliştilor etc., cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică; actualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii preţurilor de consum stabiliţi de INS; încadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere; acordarea voucherelor de vacanţă/decontului serviciilor turistice în cursul anului curent.” se mai arată în documente.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns