Românii s-au săturat de Iohannis şi Arafat! Dar cu cine-i înlocuim?

Bucuresti/Guvern

Este evident pentru toată lumea că românii s-au săturat de restricţiile impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus. Avem proteste în marile oraşe ale ţării, acolo unde oamenii solicită autorităţilor ridicarea restricţiilor care le limitează activităţile de zi cu zi. Dar majoritatea protestatarilor nu cer doar ridicarea restricţiilor, ci şi schimbarea guvernului, a lui Raed Arafat din funcţia pe care o ocupă şi chiar demiterea preşedintelui Klaus Iohannis.

Deşi sunt întru totul de acord cu faptul că guvernanţii actuali ai coaliţiei, Raed Arafat şi chiar Klaus Iohannis şi-au dovedit incompetenţa şi chiar merită să nu mai ocupe acele funcţii, nu pot să nu mă întreb, într-o situaţie ipotetică în care Iohannis şi Arafat ar fi demişi din funcţie, cu cine îi înlocuim? Pe cine punem în locul lui Arafat? Pe Cercel sau Rafila? Dar în locul lui Iohannis? Pe cine punem, pe Marcel Ciolacu sau Diana Şoşoacă? Avem soluţii concrete şi eficiente într-o astfel de situaţie? Sau repetăm istoria ultimilor ani şi facem rocada între partidele parlamentare cum am făcut la fiecare scrutin electoral?

Să ne aducem aminte că în 2014 îl primeam cu urale pe Iohannis, iar acum dacă am putea l-am bate cu pietre; în 2016 îl primeam cu bucurie pe Liviu Dragnea, iar doi ani mai târziu îl consideram cel mai mare asasin al României. Nu ar trebui ca cetăţeni responsabili şi patrioţi ca atunci când ne implicăm în viaţa politică a “cetăţii” să avem şi soluţii concrete pentru rezolvarea problemelor? Sau vrem doar capul lui Moţoc şi apoi mergem liniştiţi acasă?


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns