Profesorii nevaccinați ar putea să nu intre la examenele naționale! Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că nu va renunța la campania „Vaccinare și testare pentru învățare”

Foto: R3Media

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acuză că au fost primite sute de mesaje pe toate canalele de comunicare prin care i se cere „imperativ” să stopeze campania „Vaccinare și testare pentru învățare”, informează R3Media.

Sorin Cîmpeanu a spus, joi seara, la Digi 24, că mai sunt 9 județe unde trebuie să mai ajungă campania „Vaccinare și testare pentru învățare”, dar că au fost somați cei din Minister să oprească campania.

Reamintim că pe 21 aprilie, Alianța Părinților a cerut MEN să renunțe la această campanie.

„Pledăm cât putem de mult. Mai avem 9 județe în care se vor organiza în zilele următoare evenimente în campania „Vaccinare și testare pentru învățare”. Am fost somați imperativ. Avem sute de mesaje mai mutl sau mai puțin oficiale primite pe adresa Ministerului, pe adresa personală, pe toate căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie. Îmi pare rău că dezamăgesc un număr important de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că MEN este obligat să promoveze încrederea în sistemul medical și în progresele științei, pentru că „vaccinurile au fost obținute în timp record pe baza unor activități ce țin de componenta științifică”.

Potrivit lui Cîmpeanu, până joi s-au vaccinat aproape 153.000 de cadre didactice, dar de două săptămâni progresele sunt lente. În total, sunt 350.000 de angajați în sistem.

„Am solicitat ca element de sprijin ca fiecare școală să desemneze o persoană care să asigure asistență tehnică pentru înscriere în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru”, a mai spus ministrul Educației.

Ministrul Educației a mai spus că pentru el este greu de înțeles de ce reticența la vaccinare vine din partea unor persoane care au beneficiat de educație. Profesorii nevaccinați ar putea să nu intre să supravegheze examenele naționale. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță tarife „atractive” pentru cei care vor supraveghea examenele.

Sorin Cîmpeanu nu a dat, joi seară, la Digi24, un răspuns clar la întrebarea dacă profesorii nevaccinați ar putea „să nu mai facă meseria”, declarându-se convins că se vor vaccina în cele din urmă.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, spune Cîmpeanu.

Ministrul anunță că, în contextul în care urmează examenele naționale, există varianta, așa cum a fost pentru orele remediale 100 de lei brut pe oră, să existe un tarif similar și pentru supraveghere.

„Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale”, spune ministrul.

La examenele naționale va fi nevoie de supraveghere și s-ar putea să existe tarife „foarte motivante”: „pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”.

Cîmpeanu menționează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”, transmite R3Media.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?