Apel umanitar. Nepoata unui partizan are nevoie de noi! Claudia Grigore-Arsu este condamnată fără ajutorul nostru

lots of human hands isolated on white - trust concept / Basilica

pentru Claudia Grigore Arsu, anul 2021 a început cu o suferință cumplită. După numeroase investigații medicale, ea a primit un verdict nemilos. Diagnosticul pus de medici este Polineuropatie motorie toxica, cu suspiciune SLA.

Boala aveansează cu o viteză incredibilă, iar la durerile insuportabile se adaugă paralizia care deja a cuprins picioarele, iar acum și mâinile. Claudia a fost, până deunăzi, un om deosebit de activ. Plină de viață, harnică, tot timpul în activitate. Iar în timpul liber, îi plăcea să picteze. Tablourile ei suprind freamătul vesel al naturii și viața plină de culoare a satuluifăgărășean, dar și durerea răzbătând din memoria încă vie a temnițelor comuniste. Pentru că acolo și-a lăsat tinerețile și bunicul său, Gheorghe Arsu, unul dintre militanții Rezistenței armate din Munții Făgărașului, evocat în cuvinte frumoase de Ion Gavrilă Ogoranu în memoriile sale.

Acum, Claudia nu mai poate să muncească și nici să picteze. La o vârstă nedrept de tânără, orizontul vieții sale se închide brusc. Și totuși există șanse. Tratamentul cu celule stem, pe care l-ar putea urma în Statele Unite ori în Thailanda, i-ar putea reda Claudiei dreptul la o viață normală. Costurile acestor tratamente se ridică la 35.000 EURO, iar familia Grigore-Arsu chiar nu dispune de acești bani. Haideți să fim alături de ea, contribuind la strângerea acestei sume, care ar însemna pentru Claudia Grigore Arsu accesul revenirii la viața dinainte. Ea își dorește doar să poată munci, să poată picta și să ne revedem, în fiecare an, în iulie, la Sâmbăta de Sus, acolo unde sunt comemorați cei care au luptat și s-au sacrificat în Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului, și unde numele bunicului ei se află săpat în marmura crucii memoriale.

Claudia și Cătălin Grigore-Arsu, în zilele când nenorocirea nu le lovise familia…
Gheorghe Arsu, bunicul Claudiei, 15 ani de temniță grea
Una din picturile Claudiei Grigore Arsu: „Cu Iisus în celulă”

Contribuțiile pot fi depuse în contul IBAN RO06 RZBR 0000 0600 2254 4637, deschis la Raiffaisen Bankcod BIC RZBRROBU, pe numele GRIGORE ARSU CĂTĂLIN.

Pentru orice alt mod de susținere a cauzei Claudiei Grigore-Arsu, puteți obține informații la Tel. 0786830002 sau pe e-mail: diapictor2@gmail.com.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?