Asta vreți și în România, progresiștilor? O studentă care a afirmat că „femeile au vagin” este sancționată disciplinar pentru remarci „jignitoare și discriminatorii”!

O studentă în vârstă de 29 de ani care a spus că „femeile au vagin” și „nu sunt la fel de puternice ca bărbații” se confruntă cu sancțiuni disciplinare din partea universității, ca urmare a plângerilor colegilor săi de clasă care au considerat remarcile „jignitoare și discriminatorii”, relatează Daily MailValeurs ActuellesThe Times și Boulevard Voltaire.

Într-un seminar video pe tema „feminismul de gen și drept”, Lisa Keogh, studentă la drept, în cadrul Universității Abertay din Dundee, Scoția, a spus că femeile se nasc cu organe genitale feminine și că diferența de forță fizică între bărbați și femei „este un fapt”, în timp ce punea sub semnul întrebării participarea femeilor transgender la artele marțiale mixte. Ulterior, a fost denunțată administrației universitare de către colegii săi de clasă, fiind acuzată că a categorisit femeile drept „sexul mai slab”, informează R3Media.

Photo: ILO

„Am crezut că este o glumă. Am crezut că nu există nicio modalitate în care universitatea să mă poată ancheta pentru că mi-am folosit dreptul legal la liberă exprimare. Nu intenționam să jignesc, dar am luat parte la o dezbatere și mi-am prezentat punctele de vedere onest susținute.”, a declarat Lisa Keogh, pentru The Times.

În ciuda anchetei în desfășurare, un purtător de cuvânt al instituției a susținut că libertatea de exprimare este încurajată în Universitate:

„Pentru a fi absolut clar, libertatea de exprimare în nu este doar permisă la Abertay, ci este puternic încurajată. Toate universitățile ar trebui să fie locuri în care subiectele controversate sau provocatoare pot fi dezbătute într-un mod constructiv și colegial. Universitatea nu comentează cazurile disciplinare ale studenților și are obligația de a investiga orice plângeri primite.”, a declarat reprezentantul Universității.

Smart Radio prezintă un set de situații similare, absurde, petrecute în trecutul recent:

Profesorul Universității din Exeter, Eva Poen, a fost acuzată de transfobie de către studenții feminiști, partizani ai ideologiei „LGBT” după ce a postat un tweet în care spunea că „doar femeile au menstruație”. Scandalul a izbucnit atunci când Poen a răspuns unui tweet care afirma: „Nu toți cei care au menstruație sunt femei. Nu toți cei care sunt femei au menstruație. Să ne schimbăm limbajul”.

În 2018, lectorul Angelos Sofocleous, redactor asistent al jurnalului de filozofie al Universității Durham, „Critique”, a fost concediat pentru transfobie după ce a scris pe Twitter că „femeile nu au penisuri” ceea ce a fost considerat „transfobic” de către colegi, transmite R3Media.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns