31 Mai – Ziua mondială fără tutun

31-Mai Ziua mondială fără tutun

De aproximativ un deceniu, se sărbătoreşte la nivel internaţional pe 31 mai “Ziua mondială fără tutun”, încercându-se astfel conştientizarea populaţiei cu privire la povara socială enormă atrasă de fumat şi de consecinţele nefaste ale acestui viciu, transmite Glasul info.

Convenţia Cadru OMS pentru Controlul Tutunului (FCTC), primul tratat internaţional de sănătate publică, a iniţiat mai multe proiecte pilot în diverse tari, prin care încearcă să transmită mesaje cât mai puternice despre efectele negative ale fumatului asupra sănătăţii, programele iniţiate având ca obiectiv principal mai ales conştientizarea tineretului asupra poverii sociale atrase de fumat.

31 Mai – Ziua mondială fără tutun

Organizaţia Mondială a sănătăţii doreşte ca următorul pas să fie “ambalarea neutră” a produselor de tutun, insistând pe eliminarea publicităţii pro-fumat de pe pachetele de ţigări şi făcând cât mai vizibile avertismentele obligatorii pentru sănătate.

Prin ambalarea astfel standardizata a produselor de tutun, FCTC considera că aceasta este o măsură activa de reducere a atractivităţii fumatului în rândul tinerilor.

În România, tutunul este responsabil de peste aproximativ 42.000 de vieţi pierdute în fiecare an şi din păcate această stare de fapt se menţine în continuare în ţara noastră.

Cu toate programele desfăşurate şi măsurile antifumat luate în România, trendul de până acum în ceea ce priveşte consumul de tutun se menţine însă în aceeaşi direcţie, scrie Glasul info.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?