Mai avem partide autentic conservatoare?

pagina Facebook Alternativa Dreapta Gorj

Dacă în urmă cu câteva minute v-am scris despre ARN, înființat în septembrie 2020, azi vă prezint un alt partid conservator: AD.

Alternativa Dreaptă (AD), conform prezentării de pe site-ul partidului, reprezintă ,,proiectul politic de coagulare a Dreptei conservatoare, creștin-democrată și clasic liberală.”

AD este condus de doi co-președinți, doamna Adela Mîrza (Cluj-Napoca) și domnul Traian Rânja (Iași).

Doamna Mîrza declara pe site-ul AD: „Voi face politică și voi continua să cred până când nu voi mai avea în cine și în ce. Credința îmi definește mie viața: credința în Dumnezeu, în semenii mei, în bunătatea umană, în valorile de dreapta, iudeo-creștine, în capitalism, piață liberă, libertate individuală, stat minimal, singurele valori care pot aduce bunăstare și libertate omului. Nu urăsc pe nimeni și nimic în lumea asta doar socialismul cu toate anomaliile și mutațiile lui: bolșevismul, comunismul, marxismul și mai nou neomarxismul, adevărate plăgi pe fața și sufletul omenirii, care au făcut și fac în continuare victime și care au suprimat individul până la exterminare. Îmi voi dedica viața în a le combate căci pentru un conservator nu există dar mai de preț decât LIBERTATEA.”

Din programul politic al AD aflăm principiile călăuzitoare ale acestei formațiuni politice:

,,1. Libertate personală, religioasă, economică, politică

2. Persoana, Familia, Comunitatea

3. Transparență, competență și responsabilitate

4. Democrație constituțională participativă

5. Stat de Drept/Domnia Legii

6. Respect pentru proprietate – care este inviolabilă

7. Inițiativă liberă în toate sferele societății, inclusiv participare în alegeri și presă liberă, nu aservită

8. Economie de piață liberă (cât mai puțin birocratică) și stat minimal

9. Egalitate în fața legii, garantată de o Justiție independentă și funcțională

10. Civilizația iudeo-creștină*

*Așa cum rezultă și din prima valoare enunțată, ideea nu este de a cere cuiva vreo formă de credință, ci de a prețui și valorifica acea contribuție aparte prin care valorile iudeo-creștine au construit Occidentul după gândirea greacă și legea romană (credință, demnitate, sanctitate a vieții, dreptate, adevar, cunoaștere, dragoste de semeni, familie, comunitate, rânduială, moderație).”

Totodată, Alternativa Dreaptă sprijină familia și căsătoria naturală, între un bărbat și o femeie, iar privind subiectul sensibil al avortului, ei susțin ,,o „cultură pro-viaţ㔺i propagarea, cu metode de ordin educativ şi nu legal-represiv, a respectului față de viață, de la concepție până la moarte.” Sunt, așadar, alături de ARN, un partid prolife, printre foarte puținele de acest fel din politica românească. Cinste lor!

La nivelul județului Gorj, AD are ca lider pe cunoscutul scriitor Lazăr Popescu.

Aștept, cu nerăbdare, să vedem cum se vor prezenta la alegerile din 2024, după ce, în decembrie 2020, au candidat doar în câteva județe.

Sătul de progresiști (știți unde îi găsim) și de perversiunile promovate intensiv de aceștia, e nevoie de cât mai multe voci conservatoare în Parlamentul României, indiferent de partidul din care fac parte.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns