Declarații de Ziua Adopției

lots of human hands isolated on white - trust concept / Basilica

Am întrebat, zilele trecute, mai mulți politicieni conservatori (8 la număr din 5 partide diferite) despre semnificația zilei de azi și iată ce declarații am primit de la unii din ei. Ceilalți nu au răspuns până la ora editării acestui material.

Peter Costea, președinte Alianța Renașterea Națională (ARN):

,,Suntem în favoarea adopțiilor. E un gest caritabil, un gest creștin, un gest necesar, unul care dovedește  că suntem într-adevăr o familie  care crede în valorile familiei și se îngrijește de cei care sunt mai puțin norocoși în viață/binecuvântați decât ceilalți. Recomand adopțiile și e bine să ne îngrijim de cei care suferă și nu au părinți. E un gest important, uman, caritabil, care ar trebui să caracterizeze orice persoană care poate să adopte copii.”

Beniamin Lup, președinte executiv ARN:

,,Adopția își are originea în inima lui Dumnezeu. Valorile Creștine au cuprins întotdeauna conceptul de a ,,adopta”, creștinii având mereu inima deschisă spre acei copii care au avut neșansa să rămână fără părinți.

Este bine că astăzi, 2 iunie, sărbătorim Ziua Adopției, însă nu este suficient. Cred că statul român ar trebui saă se concentreze mai atent asupra acestei instituții, a adopției, acordând facilități familiilor care doresc să adopte, cât și asistând aceste familii pe parcursul educării și creșterii acestor copii.

Legislația trebuie îmbunătățită, birocrația trebuie redusă, iar Alianța Renașterea Națională va lupta pentru realizarea acestui deziderat.

 Felicităm familiile adoptatoare și sărbătorim, alături de ei, bucuria de a avea în sânul familiei copii speciali, dăruiți lor în mod excepțional de Însuși Dumnezeu.

Suntem alături de miile de copii care așteaptă încă un cămin în care să simtă dragostea și aprecierea unor părinți iubitori.”

Le mulțumesc pentru răspunsurile primite și le doresc mult succes în cariera lor politică, păstrând linia conservatoare/creștină pe care merg în prezent.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?