Legea alăptării în public, un punct de vedere echilibrat

alexandranadane.ro

,,Un război fără temei nu este un război între bine și rău, ci un război în care două părți ale binelui nu se înțeleg una cu alta și ducându-se fiecare la extrem se războiesc. Acesta este cazul unora dintre luările de poziție pe tema legii alăptării în spațiul public.

În privința alăptatului în public, cele două extreme sunt: nu alăpta în public, că nu trebuie sa suporte alții vederea acestui lucru pe care nu vor să îl vadă vs. e dreptul meu sa îmi alăptez copilul când vreau. Echilibrul ar fi: e firesc să alăptezi când e nevoie, de aceea facem în cât mai multe spații publice camere pentru alăptare curate și bine dotate, în care să poți face asta liniștită, fără jenă, pe îndelete, iar când nu e disponibil un astfel de spațiu special e de bun simț să alegi și să ți se creeze o posibilitate să alăptezi într-un mod care să nu îi deranjeze pe ceilalți și să nu fii deranjată de ei. Maternitatea este o taină care trebuie ocrotită de către mamă, nu exhibată, și respectată de către ceilalți, nu disprețuită.

O astfel de bătălie a drepturilor fiecărei părți nu face decât să continue un război în care vor exista înfrânți, …”

Continuarea acestui punct de vedere pe care îl apreciez o puteți citi pe blogul autoarei, Alexandra Nadane, președinte ,,România pentru viață”.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să ne apreciați și să distribuiți pagina de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?