Fostul președinte SUA, Donald Trump: „Anul trecut, China a provocat daune economice estimate la 16 trilioane de dolari SUA cu un virus pe care eu îl numesc Virusul Chinei pentru că vreau să fiu exact. A luat viaţa a sute de mii de concetăţeni”

GREENVILLE, NC - JUNE 05: Former U.S. President Donald Trump addresses the NCGOP state convention on June 5, 2021 in Greenville, North Carolina. The event is one of former U.S. President Donald Trumps first high-profile public appearances since leaving the White House in January. (Photo by Melissa Sue Gerrits/Getty Images)

Donald Trump a declarat, pe 5 iunie, că Statele Unite şi comunitatea internaţională ar trebui să solicite despăgubiri din partea Partidului Comunist Chinez pentru daunele cauzate de p(l)andemie şi a cerut actualei administraţii americane să majoreze tarifele aplicate mărfurilor chineze la 100%într-un discurs în cadrul căruia l-a ironizat și pe Anthony Fauci pentru numeroasele declarații contradictorii din ultimul an și a numit frauda electorală din noiembrie 2020 „crima secolului” comparând scrutinul prezidențial de anul trecut cu unul din țările din „lumea a treia”, transmite Buciumul.

Al 45-lea preşedinte american a făcut remarcile la convenţia anuală a Partidului Republican din Greenville, Carolina de Nord.

„A sosit timpul ca America şi lumea să solicite despăgubiri şi să ceară socoteală Partidului Comunist Chinez. Ar trebui să declarăm cu toţii cu o singură voce că ei, China, trebuie să plătească. Trebuie să plătească”, a spus Trump. „Statele Unite ar trebui să ia imediat măsuri pentru a introduce suprataxe dure de 100% la toate mărfurile fabricate în China.”

Partidul Comunist Chinez a contribuit la generarea p(l)andemiei cel puţin pentru că a eşuat să notifice agenţia globală din domeniul sănătăţii cu privire la focarul din Wuhan, China.

Regimul comunist a băgat în carantină totală megalopolisul Wuhan pe plan intern, dar a permis zboruri internaţionale în şi din aeroporturile sale, astfel încât numeroşi chinezi au exportat virusul în toate colţurile lumii.

„Anul trecut, China a provocat daune economice estimate la 16 trilioane de dolari SUA cu un virus pe care eu îl numesc Virusul Chinei pentru că vreau să fiu exact. A luat viaţa a sute de mii de concetăţeni”, a precizat fostul preşedinte.

Trump a afirmat că pandemia a modificat acordul comercial pe care îl negocia cu China. La acea vreme, administraţia sa impusese tarife semnificative asupra mărfurilor chineze, iar Partidul răspunsese cu tarife proprii. Actuala administraţie a menţinut tarifele. Trump a remarcat că, în consecinţă, „se generează miliarde şi miliarde de dolari”.

„Este pentru prima dată de mult timp când menţionez acordul comercial”, a declarat Trump. „A fost într-adevăr foarte benefic. Dar este atât de mic în comparaţie cu devastarea provocată. Ar trebui să reinvestim 100 la sută, toţi acei bani pe care îi colectăm din tarife, pentru a ajuta la readucerea, în America, a locurilor de muncă şi a fabricilor din China şi din alte locuri înapoi în marele stat Carolina de Nord, unde le este locul”.

Potrivit aceiași surse, discursul de la Greenville a marcat a doua apariţie publică majoră a lui Trump de când a părăsit Casa Albă în ianuarie acesta angajânduse să rămână activ în politică și făcând aluzie și la o nouă candidatură prezidenţială în 2024.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?