Vom ridica mânușa și fi-va război!

Sursă foto: Facebook. Rușine Ambasadei SUA!

Citeam pe un site conservator o știre care anunța că Bucharest Pride 2021 (a se citi evenimente dedicate perversiunilor sexuale) se va desfășura între 9-14 august.

Organizatorii acestor acțiuni ne-au aruncat nouă, creștinilor, mânușa în vederea unui duel și eu socot necesar să o ridicăm, nerăspunzând însă cu aceeași monedă.

Cum nu cred în coincidențe, perioada aleasă este sfidătoare și batjocoritoare la adresa credinței ortodoxe. Având în vedere supracinstirea noastră față de Maica Domnului și faptul că Adormirea Preacuratei este sărbătoarea de căpătâi dedicată Fecioarei Maria, cred că a promova Sodoma și Gomora în timpul Postului Sfintei Marii Mari este o dovadă de intoleranță și discriminare din partea unor reprezentanți ai comunității LGBTQIA+.

Cum noi însă nu cunoaștem toleranța, ci iubirea față de aproapele căzut între tâlhari pe drumul Ierihonului, cum vom răspunde acestei provocări nerușinate?

O minoritate presupus discriminată, deși nu mai discriminată decât alte tipuri de minorități (și care știe cât de utilă e victimizarea ca instrument de marketing și lobby) – a nu se înțelege că apăr discriminarea de orice fel, ci dimpotrivă-, propune în timpul postului să le răbdăm faptele necuviincioase, conform Scripturii.

Răbda-le-vom și pe acestea (iubind păcătosul, dar urând fărădelegea), căci știm Cui slujim, unui Dumnezeu drept, dar și mult-milosârd. Nu vom răspunde răului cu rău și focului cu foc, căci astfel doar am ațâța focul și am crește forța răului din lumea aceasta, aflată sub stăpânirea vremelnică  (doar până în ziua Înfricoșătoarei Judecăți) a celui rău, care ,,umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită.”

Vom răspunde răului cu genunchii plecați în rugăciune: Doamne, izbăvește-ne pe noi, pe toți, de patimile sufletești și trupești de care suntem războiți fiecare în vremea aceasta a cernerii! 


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns