Administrația Biden cere americanilor să raporteze Guvernului prietenii și familia ce sunt „potențial radicalizați”

Sursă foto: The Verge

Administrația președintelui Joe Biden și-a anunțat planurile de a crea modalități ca americanii să-și poată raporta Guvernului prietenii și familia „radicalizați”, într-un efort de a combate „terorismul intern”, informează Breitbart.

Într-o conversație cu reporterii, un oficial al administrației a explicat importanța opririi violenței alimentate politic înainte ca aceasta să înceapă să se manifeste, transmite R3Media.

„Vom lucra pentru a îmbunătăți gradul de conștientizare a publicului cu privire la resursele federale pentru a aborda comportamentul îngrijorător sau amenințător înainte de a se ajunge la violență.”, a declarat oficialul, spunând că există căi de a-i ajuta pe cei ce tind să fie radicali.

Biden și-a început mandatul cu un avertisment puternic în discursul său de inaugurare despre „ascensiunea extremismului politic, supremația albă, terorismul intern pe care trebuie să îl confruntăm și îl vom învinge”. La 1 iunie, Joe Biden a descris amenințarea „supremației albe” drept „cea mai letală amenințare pentru patria de astăzi”.

Administrația Biden a declarat că va colabora, de asemenea, cu marile companii de tehnologie pentru un „schimb de informații sporit”, cu scopul de a ajuta la combaterea radicalizării.

„Orice anumită companie tehnologică își cunoaște adesea foarte bine propria platformă. Dar guvernul vede lucruri – de fapt, amenințări violente – pe platforme. Ei văd relația dintre recrutarea online, radicalizarea și violența în lumea fizică.”, a continuat oficialul.

Departamentul pentru Securitate Internă intenționează, de asemenea, să implementeze programe de „alfabetizare digitală” și „fitness digital” pentru a ajuta la combaterea „conținutului rău intenționat online pe care actorii răi încearcă în mod deliberat să-l difuzeze”.

Oficialul i-a asigurat pe reporteri că noile strategii ale administrației vor rămâne „axate pe laser” pentru oprirea actelor violente.

„Aceasta este o strategie care este agnostică în ceea ce privește ideologia politică, este în afara spectrului. Ceea ce contează este atunci când indivizii își iau nemulțumirile politice sau de altă natură și îl transformă – inacceptabil, ilegal – în acțiuni violente.

Investim multe agenții ale guvernului, le aprovizionăm în mod corespunzător și le cerem cetățenilor noștri să participe. Pentru că, în cele din urmă, este vorba într-adevăr despre securitatea internă, fiind responsabilitatea fiecărui cetățean al țării noastre de a ne ajuta să realizăm.”, a conchis acesta, citat de R3Media.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?