Voci împotriva educației sexuale: George Rîpă

Foto: Asociația Calea Neamului

Conform Știri pentru viață, consultantul politic George Rîpă s-a pronunțat împotriva educației sexuale obligatorii.

Redăm o parte din postarea sa:

„Există două teme care au fracturat societatea românească: educația sexuală și educația religioasă. Ambele trebuie să fie văzute cu aceeași măsură. Foarte pe scurt, există două teorii despre cine are dreptul să transmită viitoarelor generații valorile morale pe care le consideră potrivite.

Prima teorie spune că acest lucru trebuie să îl facă familia, iar aici intră părinții și bunicii. Părinții și bunicii sunt cei care transmit mai departe obiceiurile, cutumele, „rostul”, cum se spune popular. Familia transmite valorile ei, ale familiei, valorile comunității și valorile societății. Astfel se construiesc legături între generații și se consolidează o continuitate istorică și culturală. A doua teorie spune că de modelarea tinerelor generații trebuie să se ocupe Statul.

Valorile pe care Statul le transmite nu mai au însă legătură cu interesele familiei sau ale copilului, ci strict cu interesele lui. (…)

Oricine încearcă să oblige părinții și elevii să urmeze cursuri care contravin propriilor valori morale generează un abuz de putere și iese din zona democratică pentru a se așeza în zona totalitară.”


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns