Ce pun la cale chinezii în România? Fost ambasador al SUA: “Situaţia este incredibil de periculoasă”

Fostul ambasador al SUA Adrian Zuckerman (republican) a declarat într-o discuţie cu James Rosapepe (democrat), fost ambasador în România între anii 1998-2001, că influenţa Chinei în România a ajuns la un nivel „incredibil de periculos”, relatează Aktual24.ro. Zuckerman a avertizat că regimul comunist de la Beijing va face orice pentru a se infiltra în afaceri din tehnologie şi infrastructură, pentru a prelua controlul iar situaţia este foarte, foarte periculoasă. Totodată, Zuckerman a reamintit că oficialii chinezi au relaţii foarte bune cu PSD.

Întrebat de Rosapepe “ce pun la cale chinezii în România?”, Zuckerman a răspuns că situaţia cu chinezii este “incredibil de periculoasă şi volatilă”:

“Nimic din ce pun la cale chinezii nu este bun. Nu numai în România, dar şi peste tot în lume. Dezinformările care provin din China sunt uriaşe, nu cred că oamenii realizează cât de rău este. Ei au făcut presiuni uriaşe asupra românilor în cazul legii 5G. (…) Chinezii au cheltuit zeci de milioane de dolari (pentru ca legea să le fie favorabilă – n.red). Chinezii sunt în România din timpul comunismului, au numeroase afaceri aici. Mai multe pe Epoch Times


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns