Are Guvernul soluții pentru traficul de persoane?

rostonline.ro

De pe RostOnline aflăm că ,,Raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane cuprinde date îngrijorătoare cu privire la România, țara noastră fiind principala sursă a traficului de persoane din Europa, jumătate dintre victime fiind copii. (sublinierea noastră)

Conform raportului, România rămâne principala ţară sursă a traficului de persoane, sexual şi prin muncă, din Europa. (…)

Oficialii şi ONG – urile raportează o creştere a recrutării copiilor prin intermediul internetului şi a reţelelor sociale, în timpul pandemiei.

Recomandări adresate României

  • Identificaţi, în mod proactiv, potenţialele victime, în special în rândul celor vulnerabile, cum ar fi solicitanţii de azil sau copiii din căminele instituţionalizate, prin instruirea ofiţerilor de poliţie şi inspectorilor de muncă privind recunoaşterea indicatorilor de exploatare.
  • Investigaţi şi urmăriţi, în mod viguros, cazurile de trafic în temeiul statutului traficului şi pedepsirea liderilor traficanţi, inclusiv oficialii complice, cu sentinţe penale – închisoare – semnificative.
  • Creşteţi semnificativ calitatea serviciilor specializate pentru victime – adulţi şi copii – inclusiv prin instruirea ofiţerilor locali de protecţie a copilului care lucrează cu victimele, asigurându-vă că aceştia dispun de resursele necesare, cum ar fi finanţarea. (…)”

Guvernul afirmă că este o prioritate problema traficului de persoane. Rămâne însă de văzut ce efecte vor avea soluțiile propuse. Fapte, nu vorbe! O țară întreagă așteaptă să vadă rezultate. Suntem sătui de promisiuni!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns