Unul dintre cei mai iubiți preoți din Iași a trecut la cele veșnice, după ce a slujit Sf. Maslu! Părintele Nechifor era sănătos și făcuse rapelul cu două săptămâni înainte de moarte!

Foto: pixabay

Pe 30 iunie, comunitatea din jurul Bisericii Barnovschi din Iași a fost zguduită de vestea trecerii fulgerătoare la cele veșnice a părintelui Dumitru Nechifor (69 de ani), cel care a slujit parohia peste 30 de ani, în urma unui infarct. Vestea a fost cu atât mai șocantă cu cât părintele era sănătos și nimic nu prevestea acest deznodământ, informează R3Media.

Părintele Dumitru chiar slujise Sfântul Maslu în ziua în care a făcut infarctul, iar apoi a plecat spre casă, fapt confirmat chiar de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la înmormântarea preotului ieșean:

„Spune Domnul în Scriptură: «Gândurile Mele nu sunt precum gândurile voastre». Dumnezeu L-a chemat la Sine pe părintele Dumitru, împlinindu-i poate gândul de a avea sfârșit creștinesc. Să știți dumneavoastră că noi, preoții și arhiereii, printre multe gânduri și dorințe pe care le avem și noi ca oameni, este și gândul de avea sfârșit creștinesc, care la noi se arată în faptul de a pleca la Domnul după ce am slujit sfintele slujbe. Din ce am înțeles, părintele Dumitru a slujit aici, la biserică, cu foarte puțin timp înainte de a trece la cele veșnice”.

Sursa foto: crasnaleuca.mmb.ro

Inițial, s-a zvonit că părintele Dumitru a făcut o formă agresivă de Covid-19, dar acest lucru a fost infirmat de Arhiepiscopia Iașilor, cât și de familie.

„Părintele Nechifor nu avea covid, era bine cu sănătatea, chiar a slujit în dimineața zilei în care a murit de infarct”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, părintele Sturzu.

Surse din familie ne-au confirmat că părintele Dumitru nu avea covid și că era într-o stare excelentă de sănătate. De altfel, el a venit acasă după ce slujise la biserică și totul s-a petrecut absolut normal.

Mai mult, aceleași surse spun că părintele se vaccinase anti-covid, făcând rapelul la Pfizer cu două săptămâni înainte de moarte.

Faptul a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, părintele Constantin Sturzu.

Întrebarea care se pune este: cum poate deceda brusc o persoană fără nicio problemă de sănătate? Există vreo legătură cu vaccinul anti-covid?

Părintele Dumitru Nechifor s-a născut la 25 ianuarie 1952 . A absolvit Facultatea de Teologie din Sibiu. În timpul acesteia, a fost directorul Fabricii de lumânări din Roman. A fost hirotonit preot în 1981 pentru parohia Perieni, Bârlad. Totodată, a fost numit secretar la Protopopiatul Bârlad.

Ulterior, s-a transferat la parohia Vânători, Iași, iar din 1986 a slujit la Biserica Barnovschi, Protopopiatul Iași II. Aici s-a ocupat îndeosebi de refacerea structurii bisericii și de refacerea acoperișului.

„Am admirat foarte mult jertfelnica părintelui, punctualitatea, grija pentru toți oamenii, inima largă și bună, slujirea impecabilă ca preot. A fost întotdeauna un model.  Îl vom purta mereu în suflete și în rugăciuni”, a spus părintele Liviu Petcu, preot coslujitor la Parohia Barnovschi, citat de Doxologia.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns