Respect, Ana Maria Brânză!

Titlul de mai sus este al unui material bine scris de redactorul-șef al R3Media, Mihai Șomănescu, un om care a făcut, la rândul său, și presă sportivă.

Îl redăm parțial:

,,Ana Maria Popescu (Brânză, așa cum o știe majoritatea) are dreptate! Prin ce-a spus azi despre presă și politicieni a plantat steagul Adevărului în prime time.

Presa din România este cea care a creat și întreținut – în bună parte – politicienii care au îngropat sportul românesc și în plan mai larg, țara.

Și nu doar politicienii, ci non-valorile. În timp ce pe Gazzetta dello Sport (foto stânga pe R3Media) găsiți știri despre sportivii italieni la Jocurile Olimpice, azi, în ziua în care un tânăr român a făcut o performanță extraordinară, prima știre de pe Gazeta deontologului Tolontan este despre … Becali (foto dreapta pe R3Media – ce mai contează că „Reghe” nu a zis măcar numele de „Gigi” în declarație?).

Și asta este politică deliberată, nu întâmplare. Știți care este politica redacțiilor de sport? Totul pentru audiență. Oricum, orice. Face o performanță echipa națională de Polo? Nu contează, primele știri vor fi despre fotbal. Nu numai fotbalul românesc, dar și cel străin!

Munca, performanță conaționalilor noștri a fost trecută, deliberat, sub obroc. Politica presei sportive de peste 15 ani: bani obținuți ușor și nimic altceva! Divertisment peste toate!

Ce țară, ce demnitate, ce națiune? Bani! Să atragem proști, care sunt ușor de mulțumit, ca să dea click. (…)”


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Author: d.mediartt

Lasă un răspuns