Educația sexuală continuă să fie o miză importantă

Recent am fost primiți în audiență de dl. Sorin Ion, secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar. Am abordat 3 subiecte: educația sexuală (inevitabil), daunele produse copiilor de închiderea fizică a unităților școlare și lipsa de cadre didactice din zonele izolate ale țării. În urma întrevederii, pentru care îi mulțumim d-lui Ion și sperăm să fie urmată de altele, am transmis în scris un document follow-up pe care îl puteți citi aici.

În plus, din discuțiile pe care le-am purtat la ministerul Educației cu dl. secretar de Stat, programa viitoarei materii „educație pentru viață”, care va conține și module de „educație” sexuală, ar urma să fie gata pentru implementare din anul școlar 2022-2023.

După cum știți, Parlamentul dezbate pentru a doua oară o lege pe această temă. Adevărat, decizia cu privire la programele școlare aparține ministerului (conform legii educației), însă acesta nu poate ignora legislația și nici Constituția în ce privește întâietatea drepturilor părinților la alegerea educației moral-valorice a copiilor lor.

Ce este de făcut, dacă ministerul va decide în favoarea unei asemenea materii? Părinții să respingă cu fermitate incursiunile ideologice ale stângii activist-radicale în programa școlară, să fie vigilenți și precauți în privința curriculumului, să-și retragă sau să nu-și înscrie copilul (de) la aceste ore când ele se vor ține, să protesteze uzând de drepturile pe care legea le conferă și să se organizeze în asociații de părinți.

Pentru orice întrebări, vă stăm la dispoziție. Lupta continuă.

Post-Matic. În seria noastră de analize și comentarii am publicat o analiză juridică a acestui document recent adoptat la Parlamentul European, intitulată Post-mortem Europa: Raportul Matic și triumful culturii morții. Dacă sunteți de specialitate, analiza noastră v-ar putea interesa.

Cu prietenie,
Echipa PRO VITA București


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Author: d.mediartt

Lasă un răspuns