„Împreună suntem o familie”

paginaolteniei.ro

Asociația Vasiliada – Filiala Târgu Jiu, în parteneriat cu CEZ Vânzare și Asociația CSR Nest, anunță lansarea proiectului „Împreună suntem o familie”

Târgu Jiu, 12 august 2021. Asociația Vasiliada – Filiala Târgu Jiu anunţă începerea proiectului ”Împreună suntem o familie”, finanţat de compania CEZ Vânzare prin programul de responsabilitate socială „Adăpost cu Energie”, o inițiativă implementată cu sprijinul Asociației CSR Nest. Scopul proiectului, în cadrul căruia Asociația Vasiliada – Filiala Târgu Jiu a primit un grant în valoare de 39.000 RON, este de a contribui la diminuarea sărăciei energetice în rândul populației vulnerabile din zona de activitate a furnizorului de energie electrică și gaze naturale.

“Adăpost cu Energie” este dezvoltat sub umbrela platformei “Promisiunea verde”, un concept amplu pe care CEZ Vânzare l-a demarat în anul 2020, cu scopul de a construi un viitor sustenabil pentru generațiile viitoare, prin încurajarea consumului responsabil și eficient de energie, din surse 100% regenerabile. Programul este inițiat în cadrul Proiectului European SocialWatt, din care CEZ Vânzare face parte de doi ani. Pentru această ediție, “Adăpost cu Energie” a avut ca principală direcție strategică o zonă mai puțin abordată până acum în România, dar cu adevărat stringentă: eficiența energetică și soluțiile SMART pentru grupurile vulnerabile.

Printre obiectivele proiectului „Împreună suntem o familie”, implementat de Asociația Vasiliada – Filiala Tg. Jiu, care se derulează în perioada iulie-noiembrie 2021 se numără:

  • Creșterea gradului de eficiență energetică și a confortului locuințelor pentru 15 copii provenind din familii monoparentale, fie prin lucrări de reabilitare, fie prin achiziționarea de electrocasnice moderne cu consum redus de energie;
  • Organizarea a 8 ateliere inter-generaționale, cu o frecvență de 2 ori/ lună, pentru a crea o punte relațională între părinți și copii, între așteptările părinților și nevoile copiilor;
  • Sprijinirea și consilierea familiilor celor 15 copii pentru găsirea soluțiilor la problemele financiare sau materiale pe termen mediu și lung cu care acestea se confruntă.

Grupul țintă al proiectului este selectat din rândul beneficiarilor Asociației Vasiliada – Filiala Târgu Jiu,  dar și pe baza referințelor primite de la școli, grădinițe, ONG-uri și instituții cu abilități în domeniul protecției copilului. În plus, criteriile de selecție a beneficiarilor sunt stabilite cu respectarea principiilor egalității de șanse.

„La prima sa ediție, programul „Adăpost cu Energie” aduce deja schimbări pozitive în rândul unor familii defavorizate și ne bucurăm să știm că accesul la soluții de eficiență energetică va crește confortul în interiorul caselor lor. Le mulțumesc partenerilor noștri, care au văzut potențialul acestui program, și care ne sprijină totodată în îndeplinirea misiunii noastre din cadrul proiectului SocialWatt, de a contribui la reducerea sărăciei energetice în rândul comunităților vulnerabile. Pot să vă asigur că vom continua inițiativele care încurajează consumul responsabil de energie, astfel încât consumatorii finali să îmbunătățească eficiența energetică în locuințele lor”, declară Cornelia Szabo, Președinte al Directoratului CEZ Vânzare.

„Prin proiectul <Împreună suntem o familie> ne-am propus să venim în sprijinul categoriilor vulnerabile, îmbunătățind condițiile de locuire prin creșterea gradului de eficiență energetică a acestora. Am ales ca și beneficiari ai proiectului 15 copii proveniți din familii monoparentale, care prezintă deprivări materiale accentuate și pentru care există riscul de abandon școlar și/sau de separare a copilului de familie. În plus, în procesul de selecție a beneficiarilor, derulăm anchete sociale pentru a stabili nevoile fiecărei familii în materie de îmbunătățire a condițiilor de locuire prin creșterea eficienței energetice a locuințelor. În urma acestor anchete sociale, elaborăm un plan individualizat de intervenție și sprijin”, spune Ciprian Sîrbu, Director Executiv al Asociației Vasiliada – Filiala Târgu Jiu.

„Direcția strategică pe care a abordat-o ediția pilot din acest an a programului „Adăpost cu Energie”, finanțat de CEZ Vânzare și implementat cu sprijinul Asociației CSR Nest, arată necesitatea de intervenție în România pe această direcție. În plus, evidențiază abordarea specifică a furnizorului de energie electrică și gaze naturale, foarte bine țintită geografic și social și în acord cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite privind accesul la energie curată și la prețuri accesibile”, spune Sorin Boboc, Director de Programe al Asociației CSR Nest.

Contact:

Ciprian Sîrbu, Director Executiv Asociația Vasiliada – Filiala Târgu Jiu, telefon: 0762.999.342 sau

ciprian.sirbu@asociatiavasiliada.ro

###

Despre Asociația Vasiliada – Filiala Târgu Jiu

Asociația Vasiliada Filiala Târgu Jiu este un ONG cu caracter creștin și social, democratic, nonprofit, apolitic, constituit în anul 2002 și care are ca scop sprijinirea persoanelor aflate în dificultate, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, în special a categoriilor sociale defavorizate (copii, tineri, persoane sau familii cu posibilități materiale reduse). Misiunea Asociației Vasiliada – Filiala Târgu Jiu este de a oferi servicii sociale specializate persoanelor, familiilor, grupurilor sociale și comunităților aflate în situații de dificultate sau generatoare de marginalizare/excluziune socială.


Dacă apreciați ceea ce citiți, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns