Steagul României reapare pe clădirea Guvernului după câteva zile de surghiun

Steagul României reapare pe clădirea Guvernului după câteva zile de surghiun, Foto: facebook / Catalin Berenghi

La începutul acestei săptămâni, activistul civic Cătălin Berenghi reacționa cu privire la îndepărtarea catargului pe care era arborat steagul României pe clădirea Guvernului, susținând că situația în țara noastră este dramatică și prea puține instituții mai respectă legea și drapelul național, informează Glasul info.

“STEAGUL ROMANIEI DAT JOS DE PE SEDIUL GUVERNULUIAu trecut mai mult de 30 de zile de când catargul pe care era arborat steagul tarii noastre a fost dat jos, de pe Palatul Victoria, actualul sediu al Guvernului României. Reacțiile oamenilor au fost fără precedent pana acum pentru un simplu drapel, fie el chiar și pe sediul Guvernului. Situația din Bucuresti și din tara este dramatica, prea putini respecta și arboreaza corect drapelul național, instituțiile care trebuie sa vegheze la respectarea Legii, ei înșiși o incalca și aici este vorba de legea 75/1994, care reglementează arborarea drapelului național. Amintim aici institutiile care nu au respectat legea și au batjocorit drapelul national: Parlamentul României, Guvernul României, Presidentia României, Prefectura București, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea de Apel Bucureşti, Tribunalul București, Ministerul Afacerilor Interne etc

Începând de mâine voi începe demersurile administrative pentru remontarea catargului de pe sediul Guvernului României, acolo unde-i este locul.

Nu am făcut niciun demers pana în acest moment, deoarece am observat un grup care si-a asumat aceasta lupta (Au venit cu un drapel în Piata Victoriei noaptea în jurul orelor 22-23, spunând ca vor dona acel drapel Guvernului, au făcut o emisiune TV și numeroase live-uri pe aceasta tema.), iar eu nu am dorit sa ma implic intr-o luptă dusă de alte persoane.

P.S. Pe timpul și banii mei fac acțiuni când și cum doresc eu, nu când vor alții!”, a scris pe facebook Catalin Berenghi

Miercuri, 18 august 2021, același Cătălin Berenghi a anunțat pe contul său de socializare că drapelul național a revenit pe Palatul Victoria, sediul actual al Guvernului României. După rearborarea drapelului României pe clădirea Guvernului, Cătălin Berenghi, care făcuse demersuri oficiale pentru readucerea steagului național pe clădirea guvernului s-a arătat deranjat de “patrioții denigratori” la adresa senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă și care-și anunță cât de curând o platformă civică, dar n-au avut timp de a solicita repunerea steagului național pe clădirea guvernului.

“Evident că știți faptul că s-a rearborat drapelul pe guvern și asta-i foarte bine! Dar, înțelegând (în sfârșit) cum și de ce acționează unele grupuri și unii patrioți mi-am pus următoarea întrebare: nimeni din Guvern, Klaus sau Cîțu nu s-ar speria de 10-20 de oameni bâjbâind nocturn, după ce au obosit lovind gratuit dar asiduu în patrioți adevărați precum senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă. Cu toate acestea, drapelul reapare pe cladirea guvernului, în delirul infatuat al “patrioților” denigratori doar de … Șoșoacă. Aceștia sunt patrioții care anunță mintenaș o platformă, îndemnând poporul să nu mai urmeze patrioți auto-proclamați dar care n-au venit noaptea la protestul …lor!!! Ăsta-i lucrul manual, măi!”, a mai spus Cătălin Berenghi.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?