Debut în muzica românească de la Iași: „Drumul” de la NightSmokers

Nightsmokers este o trupă de ieșeni pasionați de muzică, care s-au hotărât să ofere publicului un stil muzical aparte, cu mai multe influențe underground, dar și comercial în același timp. Piesa este compusă de Ștefan Baciu (vocalistul trupei) și de Tudor Stănescu (chitaristul acesteia).

Ștefan a  povestit despre proiect:

Procesul a fost interesant. Este prima mea experiență de producător. Ore întregi de stat în studio, idei peste idei, venind una peste alta. Piesa a fost scrisă acum un an, accidental, dintr-o joacă, aș putea spune. Mai târziu am început să îmi fac un scop din asta, să lucrez cu seriozitate la ea. Inițial am vrut să o facem într-o manieră diferită, cu influențe dance. Bineînțeles, nu avea nicio legătură cu tema melodiei, a fost un experiment lung, ce-i drept. În contextul pandemiei a urmat o perioada tristă, cu posibilități reduse. Am renunțat pentru o perioadă. Mi-a trebuit un imbold, iar colegii mei mi l-au oferit.

Scopul principal al trupei NightSmokers

Ne hotărâsem să organizăm un eveniment de blues, iar lucrurile au început să se miște, cu urcușuri și coborâșuri. Pe parcurs, am întâlnit oameni cu mai multă experiență și eu am început să evoluez odată cu ei. Așa am ajuns la formula în care suntem azi. Eu și Tudor am compus piesa, dar ea a luat o formă în colaborarea cu ceilalți membri. Iulian Știr (basist care a cântat pe marile scene rock din România, alături de trupe precum Timpuri Noi, Compact ș.a.m.d.) a întreținut în permanență spiritul creativ al trupei. Și nu doar el, cu toții am contribuit, ne-am certat, ne-am contrazis. A fost un melanj de emoții. Este prima piesă din acest proiect frumos, cu oameni frumoși. Prima piesă produsă de mine, cu ajutorul unor prieteni dragi. Am compus-o și produs-o cu pasiune și entuziasm. Dar, cred că mereu este loc de mai bine. Cert este că, experiența oferită de melodia “Drumul” face parte din mine. În continuare, urmează câteva concerte locale, prin diferite pub-uri și restaurante, urmând să ajungem, ușor-ușor, și la publicul din restul țării.

Lucrăm între timp și la alt proiect de compoziție. Vor fi multe surprize frumoase. Scopul nostru principal e să bucurăm atât publicul, cât și pe noi înșine. – spune Ștefan Baciu.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Author: Claudiu Dumitrache

Mihai Claudiu Dumitrache (n. 1999) - muzician, scriitor și analist cultural, fondator al proiectului „Regal Literar”, director al revistei „Magazin Critic”. Cărți publicate : Boemia unui mort (2018); Biografia 20 (2019); Slujitorii lui Apollo (2020); SolilocViu (2021). Prezent în mai mult antologii și dicționare literare, redactor-colaborator la peste 20 de publicații culturale de limba română din Europa, Australia & SUA, deținător al mai multor premii și titluri în România și în R. Moldova, membru al UCMR, UNART, membru de onoare la Asociația Cultural-Ortodoxă „Poduri de Dor” (R. Moldova), laureat pentru poezie al ziarului „Literatura și Arta” (2021) și al revistei „Litere” (2020), „Amabasador al Culturii” numit de către Euro Education Federation și Editura Armonii Culturale ș.a.

Lasă un răspuns