Memorialul Durerii – 30 de ani de la prima difuzare

„Memorialul Durerii” aniversează, în august și septembrie, anul acesta, 30 de ani de la prima difuzare. Luni, 30 august, la ora 18, în sala cinema „Horia Bernea” de la Muzeului Național al Țăranului Român, s-a difuzat, în premieră, o selecție a celor mai reprezentative episoade. Evenimentul a fost organizat de TVR 2, APTR, DacinSara și Muzeul Naţional Țăranului Român, informează Războiul Informațional.

 

Cei care au îndrăgit în aceşti 30 de ani „Memorialul” s-au strâns la acest eveniment unde au avut ocazia să se întâlnească cu Lucia Hossu-Longin. Au fost difuzate fragmente de interviu inedite cu Corneliu Coposu, Paul Goma, Elisabeta Rizea si multi alții.În cei 30 de ani de existenţa „Memorialul Durerii” a reuşit să prezinte numeroase interviuri care au rămas mărturie pentru generaţiile viitoare. Pe parcursul documentarii, în acești 30 ani au fost filmate peste 100.000 de minute cu numeroși supraviețuitori ai închisorilor comuniste.

Memorialul Durerii la 30 de ani

Memorialul Durerii este documentarul de televiziune care a prezentat din 1991 la TVR 1 persecuția, închisorile, lagărele de muncă forțată si acțiunile represive ale „Securității” din România comunistă. Producătorul principal este doamna Lucia Hossu-Longin care este si cea care a făcut majoritatea interviurilor.

Doamna Lucia Hossu-Longin a fost prezentă și a oferit doritorilor autografe pe ultima carte a domniei sale, carte care cuprinde singurul interviu acordat de generalul Pacepa unui jurnalist român, mai exact Lucia Hossu-Longin. Cartea are titlu “Față în față cu generalul Ion Mihai Pacepa” si poate fi achiziţionata oline. Vezi cartea: AICI

Reporterii Războiul Informațional au fost prezenți si au filmat  momentele de la sfârșitul prezentării retrospectivei, respectiv intervențiile celor din sala pe marginea documentarului. 

Preluare: Războiul Informațional


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Author: Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: contact@magazincritic.ro

Lasă un răspuns