Emma Răducanu, noua campioană de la US Open. Jucătoarea britanică are tată român și ca model pe Simona Halep

Emma Răducanu este noua campioană de la US Open. Sportivă venită din calificări, tânăra de 18 ani a câștigat la Flushing Meadows fără să piardă set, după 6-4, 6-3 cu Leylah Fernandez.

Încă o partidă magică făcută de Emma Răducanu la New York. Fără set cedat, venită din calificări, britanica s-a impus într-o partidă în care doar primul set a fost echilibrat. Acolo, reprezentanta Marii Britanii a făcut diferența la 5-4, reușind breakul decisiv.

Se părea că al doilea set va fi la discreția Emmei, care, la 1-0 a avut 40-0 pe serviciul advers. Leylah Fernandez a reușit să revină incredibil, reușind 5 puncte la rând.

În game-ul următor, canadianca a reușit breakul și se părea că devine favorită în manșa secundă; dar a fost doar un moment de rătăcire al Emmei, cauzat de dezamăgirea de gameul doi al setului secund.

Din acel moment, Răducanu a făcut un meci perfect, nedându-i oponentei vreo șansă și câștigând 4 gameuri la rând.

Emma Răducanu devine prima jucătoare din istorie care vine din calificări și se impune într-un turneu de Grand Slam. Ea a devenit totodată prima britanică de la Virginia Wade, în 1968, care câștigă un turneu de Grand Slam.

Grație succesului de la US Open, Emma Răducanu va primi un cec uriaș, de 2,5 milioane de dolari. De luni, ea va fi numărul 23 mondial și va beneficia de statutul de cap de serie la turnee. – integral pe R3Media.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Author: d.mediartt

Lasă un răspuns