Bărbaţii tineri renunță la căsătorie: „Femeile nu mai sunt femei”

bunsimt.home.blog

În SUA se înregistrează cel mai scăzut număr de bărbați tineri care vor să se căsătorească, potrivit Pew Research Center, în timp ce numărul femeilor dornice de căsătorie este în creștere.

Acelaşi centru de cercetare a constatat recent că numărul femeilor între 18-34 de ani care spun că o căsnicie reușită este unul dintre cele mai importante lucruri este în creștere, de la 28% la 37%, din 1997 până în prezent. Numărul bărbaților care spun același lucru a scăzut de la 35% la 29% în tot acest timp.

Aceste statistici au atras atenția unui scriitor american care susține că feminismul, adânc înrădăcinat în fiecare segment al culturii, a creat un mediu în care tinerii bărbați găsesc de cuviință că e mai benefic să renunțe la ideea de cuplu.

Articolul lui Suzanne Venker, “Război contra bărbaților”, care a apărut pe website-ul Fox News în noiembrie (2012, n.t.), a devenit un magnet pentru scriitoarele feministe care îi atacă poziția prin care susține că instituția căsătoriei este amenințată, nu întărită, de progresele mișcării feministe în ultimii 50 de ani.

“Unde au dispărut toți bărbații buni (adică, cei cu care să te poți căsători)?” este o întrebare intens discutată în mass-media seculară, spune Venker. Răspunsul ei, susținut de statistici, nu este pe placul comentatorilor populari influențați de feminism.

Ea arată că, pentru prima dată în istoria SUA, numărul femeilor de pe piața muncii a întrecut numărul bărbaților și tot femeile au mai multe diplome universitare decât bărbații.

“Problema? Acest fenomen nou a schimbat dansul dintre femei și bărbați”, a scris Venker. Cum feminismul îi scoate din rolul tradițional al celui care aduce pâinea în casă, de apărător și cel care asigură traiul zilnic – iar legile divorțului creează o perspectivă financiară precară pentru bărbații divorțați – bărbații nu mai găsesc niciun avantaj în căsătorie.

În calitate de scriitoare și cercetătoare a tendințelor mariajului și relațiilor, Venker spune că “a descoperit din greșeală o subcultură” a bărbaților care spun “în termeni deloc nesiguri, că nu se vor căsători niciodată.”

“Când îi întreb de ce, răspunsul este mereu același: femeile nu mai sunt femei”. Feminismul, care învață femeile să-i considere pe bărbați dușmanii lor, le-a făcut “mânioase” și “în defensivă, deși deseori nu-și dau seama de asta.” (…) – integral pe Alternativa de bun simț.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns