Gașca detractorilor istoriei poporului român!

Gașca detractorilor istoriei poporului român/Glasul info

De ceva vreme există o adevărată conspirație împotriva istoriei poporului român. Cozi de topor, întruchipate de niște indivizi precum Lucian Boia, Zoe Petre, Patapievici, Liiceanu sau mai nou chiar și ca “evazionistul” Lucian Mîndruță, oameni cu o calitate profesională și/sau morală îndoielnică, lovesc aparent inexplicabil în istoria și mai ales în originea poporului român, scria Glasul info în urmă cu șapte ani.

Mai nou, manualele școlare au eliminat începând cu anul 2007, aproape tot continuțul care face referire la istoria antică a Daciei, precum și a oricăror informații cu privire la istoria străveche, la epoca neolitică și la dovezile locuirii încă din cele mai vechi timpuri ale acestui spațiu primordial al civilizației europene.

Unul dintre aceste manuale de istorie, din care s-a șters practic cu buretele orice înseamnă perioada straveche și perioada geto-dacică din istoria noastră, este cel care a fost “coordonat” de către Zoe Petre și care a apărut în anul 2008 la Editura Corint din București. După doamna Zoe Petre, istoria poporului român începe abia dupa secolul II după Hristos! Astfel, pseudo-manualul de istorie conceput către Zoe Petre, trage apa după aproximativ 5000 de ani istorie antică, uitând complet de culturile Cucuteni, Gumelnița, Hamangia, de tăblițele de la Tărtăria,etc.

Lucian Boia este un alt individ concentrat pe minimalizarea și detractarea istoriei poporului român. În scurt timp, el a devenit feblețea autorităților de la Budapesta, fiind citat cu “multă dragoste” de către maghiarii extremiști și iredentiști, cărora le oferă materie primă pentru orice au aceștia nevoie în revendicările lor aberante și tembele.

Mai grav este că acești detractori nu sunt finantați doar de către statul maghiar ci chiar și de către statul român, iar colac peste pupază, “o parte” a presei românesti și “‘telectualii” fițoși (mulți dintre ei cu origini cominterniste și bolsevice) îl ridică în slăvi pentru abjecțiile sale cu care încearcă să ne spele creierele și pentru “teoriile” sale tembele, pro globalizare.

Unii dintre acești “telectuali” fițoși, susținători ai curentului de globalizare, ce il susțin pe Lucian Boia în demersurile sale de a arunca cu dejecții în istoria poporului român sunt Gabriel Liiceanu și H.R. Patapievici.

Un alt specimen proaspăt apărut și care se oferă să fie un pupincurist destoinic al propagandei antiromânesti este Lucian Mîndruță. Invitat la emisiunea “Schimbă vorba”, Daniel Roxin a fost ironizat de către Lucian Mîndruță pentru promovarea ideii care susține originea geto-dacă a poporului român.

Unele dintre replicile năucitoare ale lui Lucian Mîndruță, cunoscut de altfel pentru propaganda sa pro-maghiară, sunt legate tocmai de originea geto-dacă a românilor. Acest cronicar pupincurist se întreabă cu ce îl ajută sau îl încălzește pe dânsul la plata facturilor să știe dacă e dac! Și mai aberantă este urmatoarea afirmație:

“Este clar că dacii sunt înruditi cu românii, pentru ca toți erau hoți. Dacii erau niște proto-hoți”, a spus Lucian Mîndruță

Despre daci nu au rămas dovezi clare în istorie că ar fi fost hoți ci dimpotrivă dar despre evaziunea trustului la care a lucrat și Lucian Mîndruță sunt dovezi! Deci, mai sigur este hoț “evazionistul” Lucian Mîndruță decât strămoșii poporului român, geto-dacii. Și oricum este o comparație forțată și tâmpită cea facută de catre Lucian Mîndruță între campaniile dacilor la sud de Dunăre acum aproximativ două mii de ani și “ocupatia” modernă a unora dintre cetățenii certați cu legea.

A pune eticheta de hoţie pe acţiunile militare istorice ale dacilor este o idee la fel de tâmpită că şi multe altele izvorâte din tărtăcuţa de propagandist antiroman a lui Lucian Mândruţă. Oare campaniile militare ale Imperiului Roman în Dacia dar şi în alte multe alte provincii cucerite ce au însemnat? Chiar până şi în campaniile istorice recente de război, cum au fost cele din cel de-al doilea război mondial, oare nu s-au lăsat cu prada de război atât pentru germani şi ruşi cât şi pentru americani?

Dar cei ca Lucian Mândruţa nu vor să vadă dincolo de linia trasată a propagandei antiromâneşti şi vor întoarce întotdeauna adevărul în oglindă, făcând din alb negru, din agresori victime şi din eroi monştri. De ce ar avea o problemă detractorii istoriei poporului român cu intenţiile de a aduce la lumina istoria şi originea adevărată a românilor?

Ungurii au început în ultimii zece ani să-și caute originile adevarate și au aparut fel și fel de teorii noi, unii dintre istoricii maghiari negând originile fino-ugrice și căutand origini în stepele Asiei  în Baschiria, Kazahstan, precum și în alte țări cu origini turanice.

Indiferent de cât de exotice ar fi noile teorii aduse de către generaţia tânără de istorici şi lingvişti unguri, legate de originile poporului maghiar, acestea nu sunt luate în derâdere ci analizate, dezbătute cu interes, combătute cu argumente dacă este cazul.

În România însă avem o gaşcă de detractori, mulţi dintre ei cu origini cominterniste şi bolşevice, care sunt setaţi pe aruncarea cu excremente în istoria poporului român!

În fond, pentru ei nici măcar nu există dacii! În tancurile sovietice cu care au fost aduşi în România părinţii sau bunicii lor nu era nici urmă de dac! ( Sursa: Glasul info )


Note:

[1] certitudinea.ro

[2] danielroxin.blogspot.ro

[3] ioncoja.ro


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?