De ce e important să știi să scrii de mână

Sursa foto: Getty

A-ți dezvolta un scris de mână cursiv, citeț are o anumită atracție estetică, dar vine și cu multe beneficii mentale, fizice, sociale și practice.

1. Îmbunătățește conexiunile neuronale. Scrisul de mână stimulează creierul cum nu o poate face dactilografiatul. Îmbunătățește interacțiunea dinamică dintre emisfera stângă și dreaptă, ajută la construirea de trasee neuronale și stimulează eficiența mentală. Potrivit Virginiei Berninger, cercetătoare și profesoară la Universitatea din Washington, „imaginile activităților cerebrale au ilustrat că mișcările degetelor folosite în scrisul de mână au activat regiuni uriașe din creier implicate în gândire, limbaj și memorie. Scrisul de mână diferă de dactilografiere deoarece necesită executarea unor mișcări secvențiale pentru a forma o literă în timp ce dactilografiatul implică doar atingerea unei taste.”

2. Îmbunătățește capacitatea de a citi cursiv. Când oamenii nu știu să citească cursiv, ei sunt analfabeți ai propriului limbaj. Abilitatea de a citi cursiv este importantă în multe contexte.

3. Îmbunătățește viteza de scris. Un scris simplu, cursiv este, prin conectivitatea lui, mai rapid decât mișcarea început-oprit a dactilografiatului. S-a demonstrat că viteza mărește atenția în timpul scrisului. Aceasta mărește continuitatea și fluiditatea scrisului, care la rândul ei încurajează un volum și mai mare de scris.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

4. Îmbunătățește abilitățile motorii. „Scrisul de mână cursiv dezvoltă abilitățile senzoriale. Prin repetiție, copiii încep să înțeleagă cât de multă forță trebuie să aplice stiloului și hârtiei, poziționării stiloului în unghi corect, și planificării motorii pentru a forma fiecare literă într-o mișcare fluidă de la stânga la dreapta. Conștientizarea fizică și spațială le permite să scrie dar, și mai important, clădește bazele neuronale ale abilităților senzoriale necesare pentru o mulțime de sarcini zilnice precum încheiatul nasturilor, legatul șireturilor, ridicatul obiectelor, copiatul cuvintelor și, cel mai important, cititul.” (Cutting Cursive, The Real Cost. Candace Meyer, CEO, Minds-in-Motion, Inc.)

5. Memorie mai bună. Luatul notițelor în loc de a scrie la computer încurajează un elev să proceseze conținutul și să-l recontextualizeze, ceea ce duce la o memorie și la o înțelegere mai bună. Studiile relevă că studenții țin minte mai bine informația la o săptămână distanță dacă au transcris paragrafele cu scris de mână decât dacă le-ar fi dactilografiat. – continuarea pe R3Media.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?