Iată și confirmarea celor analizate de echipa noastră! Sondaj INSCOP: Peste 80% din români consideră că lucrurile în România se îndreptă într-o direcție greșită

Peste 80% dintre români consideră că lucrurile în ţară se îndreaptă într-o direcţie greşită, în timp ce 12,5% apreciază că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună, conform unui sondaj realizat de INSCOP Research în parteneriat cu Verifield, la comanda think-tank-ului Strategic Thinking Group, anunță Agerpres.

Procentul celor nemulţumiţi este în creştere faţă de luna iunie, când 68,1% credeau că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună, dar şi faţă de luna martie, când procentul era de 70,3.

48,8% dintre respondenţi sunt de părere că tăierile ilegale ale pădurilor din România sunt produse mai ales de companii româneşti şi cetăţeni români, în timp ce 44,8% consideră că acestea sunt produse mai ales de companii străine.

În ce priveşte aducerea de imigranţi în România, 64,2% sunt de părere că acest lucru ar putea genera probleme grave în societatea românească, în timp ce 30% au opinat că o astfel de măsură ar putea ajuta la acoperirea nevoii de forţă de muncă din economie.

Întrebaţi dacă ar fi de acord ca România să primească refugiaţi din alte ţări, subiecţii sondajului au răspuns:

– 47,3% – “Nu, în niciun caz”;
– 38,8% – “Da, însă doar anumite categorii”;
– 12,3% – “Da, fără condiţii”;
– 1,6% – nu au răspuns.

Preşedintele Strategic Thinking Group, Remus Ştefureac, apreciază că “suprapunerea a trei crize majore pe o perioadă scurtă de timp”, criza pandemică, cea economico-socială şi cea politică, a determinat o stare de “pesimism accentuată şi o prăbuşire a percepţiei” cu privire la direcţia în care se îndreaptă ţara. Integral pe Agerpres.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Author: Redactia MAGAZIN CRITIC

Email: contact@magazincritic.ro

Lasă un răspuns