Peste 60% dintre directorii generali şi de tehnologie de la nivel global anticipează o creştere a criminalităţii cibernetice în 2022!

Peste 60% dintre directorii generali şi de tehnologie de la nivel global anticipează o creştere a criminalităţii cibernetice în 2022, în fruntea listei ţintelor pentru atacuri aflându-se reţelele mobile, Internet of Things (IoT) şi serviciile cloud, potrivit sondajului PwC ‘Digital Trust Insights 2022’., informează Agerpres.

De asemenea, peste jumătate (53%) dintre respondenţi sunt de părere că va creşte şi numărul atacurilor actorilor statali.

Aproape 60% dintre respondenţi se aşteaptă la o creştere a atacurilor asupra serviciilor lor de cloud, iar 56% prevăd mai multe breşe de securitate la nivelul furnizorilor lor de software. În acelaşi timp, respondenţii estimează o creştere semnificativă a atacurilor ransomware şi a celor legate de criptomonede.

“Organizaţiile pot fi vulnerabile la un atac chiar şi atunci când au o apărare cibernetică bună, pentru că un atacator sofisticat va căuta întotdeauna cea mai slabă verigă, uneori prin intermediul furnizorilor companiei. Potrivit sondajului nostru, majoritatea organizaţiilor au dificultăţi în înţelegerea riscului cibernetic şi a riscului legat de confidenţialitatea informaţiilor în relaţiile cu furnizorii. De aceea, simplificarea proceselor care aduc prea multă complexitate şi securizarea relaţiilor cu partenerii sunt mai mult decât necesare astăzi”, a declarat Mircea Bozga, Partener servicii de audit al riscului PwC România. Mai multe pe: Agerpres.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?