USR-PLUS propune pentru funcția de ministru al Educației un membru de partid fără experiență în educație

Premierul desemnat Dacian Cioloș cere votul parlamentului pentru un guvern în care, la portofoliul Educației, este propusă Corina Atanasiu, fost secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în guvernul PNL – USR-PLUS, condus de Florin Cîțu, potrivit EduPedu.

Aceasta este licențiată, în urma unor studii universitare între anii 1994 și 1998, în științe ale educației, în schimb nu a profesat niciodată în învățământ. Conform CV-ului, aceasta a activat în domenii aferente educației, precum realizarea unor proiecte de finanțare europeană în acest domeniu și munca într-un ONG al părinților, lansat la începutul anului trecut în prezența Danielei Vișoianu de la Coaliția pentru Educație, consilier parlamentar și fost consilier al ministrului Monica Anisie.

Între altele, doamna Atanasiu propune pentru educație „o vacanță de două săptămâni pentru toți elevii” și „revenirea în format fizic doar în localitățile sub 6 la mie”, incluzând această măsură între cele „ferme pentru limitarea transmiterii”, „aplicabile imediat”.

Pe lângă studiile făcute în anii ’90, Corina Atanasiu a urmat un master în Administrație Publică între anii 2005 și 2007, în cadrul Facultății de Sociologie, Psihologie, Pedagogie și Asistență Socială a Universității din București. Între 2018 și 2020, a urmat un master în politici publice la SNSPA.

A lucrat, în primii ani de facultate, ca lucrător social pentru Salvați Copiii. Tot atunci, între 1996 și 1997, a muncit pentru un centru educațional destinat copiilor rromi din Ferentari, continuat în 1997-1998 cu unul de reinserție a copiilor cerșetori din metrou. Ulterior, timp de un deceniu, în perioada 1998-2007, s-a ocupat de coordonare de programe și echipe de asistență tehnică pentru fonduri europene, în cadrul Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile. (…) – integral pe R3Media, autor Anand-Sergiu Donca.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns