Președinte. Eșuat țară, caut soluții?

România educată a lui KWI este un stat eșuat, după cum singur a zis. Cum ar putea fi altfel, având în vedere calitățile manageriale excelente ale guvernanților noștri prezenți și trecuți?

De aceea, aș avea câteva întrebări:

Ce-ar fi dacă…

-am tăia microfonul dlui Arafat? Îl știți, da, cel care nu se împiedică de Constituție, când vine vorba să salveze țara și întregul Univers de moartea adusă de plandemie.

-nu ar mai fi acuzați românii nevaccinați de prostie? Tabăra pro-vaccin (inclusiv cei pro-obligativitate, rog a se citi tortură, căci asta este orice tratament făcut cuiva împotriva voinței sale) nu are oare suficientă rațiune, încât să folosească argumente de ordin intelectual pentru a combate zvonurile ce nu le convin? Evident însă, când/dacă nu ai argumente să stea în picioare, ataci la persoană. Dar așa, cei ce aleg calea asta nu au cum să fie credibili, încât să convingă lumea să se vaccineze. Ratează ținta din start. Doi factori au vină majoră în proasta gestionare a pandemiei, cel politic și mass-media. Când în locul științei și medicilor vorbesc mai mult presa (mai ales cea cumpărată) și politicienii (în care omul de rând nu mai are încredere, din cauza corupției și/sau incompetenței vizibile), atunci m-aș mira să ieșim vreodată cu bine din valul 4, 5, 6 șamd. A nu se înțelege că sunt adeptul vaccinării (fiecare decide pentru sine și suportă consecințele), dar era previzibil rezultatul slab când schimbi din mers informația ce ajunge la publicul larg. Vaccinul e sigur/soluția, se striga. Apoi aflăm că, deși vaccinat, faci boala. Sau că o poți transmite. Sau că poți muri sau faci complicații grave la inimă, etc. Și atunci cum să ai capul pe umeri și să nu fii sceptic? Aș adăuga vorba tânărului din clipul interzis de FB: În Luxemburg, oamenii nu judecă pentru sine, ci cred că guvernul le vrea binele și fac orbește ce li se cere. În România, noi suntem oleacă mai vigilenți, că doar am văzut, timp de peste 31 de ani și mai ales înainte de ’89, cât de mult bine ne dorește stăpânirea și cum lucrează ei cu sârg spre propășirea noastră, pardon a lor și a clanului din care fac parte. Nu ne, pardon, le, lipsește nimic! Au mai multe case, mașini scumpe, vacanțe în destinații exotice, copii la studii în străinătate, acces preferențial la funcții publice pe criteriul PCR, ce și-ar mai dori? (Averea nu e rea în sine, dacă e dobândită cinstit.) Între timp, unii români (și numărul lor crește) petrec în frig și foame, iar lipsa educației tinerei generații se vede din cosmos, rata analfabetismului funcțional atingând cote desprinse parcă din domeniul filmelor horror.

-Înregistratorul nu ar juca pe avocatul diavolului și ar face adevărate anchete jurnalistice despre oamenii noi din politică, despre fulminanta ascensiune a unora, despre tunurile din perioada pandemică, despre autostrăzi neterminate și spitale ce ard? Nu ar face rating ca atunci când atacă josnic BOR, dar ar clădi o lume mai bună pentru noi toți. Ah, am uitat: De ce doar unele partide sunt vizate de reportajele lor și altele trec pe lângă bătaia luminii reflectoarelor?

-am avea juriști în Parlament? Pardon, cică am avea. Atunci mi-e imposibil să înțeleg cum vor ăștia, domnii ce ne guvernează (spre extincție?), să facă vaccinarea obligatorie sau să condiționeze anumite activități de existența certificatului verde. Oare mai există Constituție? Au auzit politicienii noștri că nici un tratament nu poate fi aplicat nimănui fără consimțământul acelei persoane? Iar dacă vaccinatul poate face și transmite boala, de ce să fie privilegiat doar că deține documentul impus de stăpânire? Alo, mi se pare mie (cred că nu, am consultat și definiția discriminării), sau miroase a discriminare pe criterii medicale de la o poștă? Dacă da, stau ca prostul și mă întreb ce o fi în capul unora ca dl Cîțu/Caramitru sau dna Mungiu-Pippidi?

-dl Gâdea nu ar mai tăia microfonul unei senatoare incomode (dna Boancă de la AUR), care nu se aliniază narațiunii oficiale?

-datoria externă a României nu ar mai crește?

-,,libertatea” ar avea un editorialist echidistant, nu partizan?

-în fiecare an, de Sfânta Parascheva, liber-cugetătorii nu și-ar mai bate joc de pelerinii veniți la Iași? Sau măcar să aplice aceeași măsură și la ortodocși și la cei de altă credință, deși aș prefera să își vadă de treaba lor, că vorbesc fără să cunoască/înțeleagă.

-Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București nu ar condiționa ,,accesul în clădirea Bibliotecii de vaccinare sau de dovada trecerii prin boală, fără a exista posibilitatea de a prezenta un test Covid negativ?

-Germania nu ar mai fura copiii familiei Furdui, cum a făcut Norvegia cu familia Bodnariu? ALIANȚA FAMILIILOR DIN ROMÂNIA face un apel către cei ce vor să fie voluntari în campania de reunire a acestei familii greu încercate.

-dl Nicolae Manolescu sau dl Tudor Gheorghe nu ar mai trata nevaccinații ca pe niște leproși?

-USRPlus nu ar fi propus ca Ministru al Educației un om fără experiență în domeniu?

-și câte și mai câte. În loc să găsească soluții să ieșim din criza majoră actuală, politicienii noștri se ceartă ca-n curtea școlii și se pregătesc de alegeri anticipate. Măcar de-am ieși așa din impas, deși mă îndoiesc că vor putea ulterior, în altă formulă, să conlucreze pentru binele nostru. Speranța mea moare ultima și încă e vie de peste 31 ani încoace de când se rotesc unii șacali și hiene la guvernarea patriei noastre. Săracă Românie bogată!


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Author: Radu Buțu

președinte al ,,Asociației Down Art Therapy", asociatiaDART.org, 0758.01.01.01

Lasă un răspuns