Asociația Supereroi printre noi, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, anunță lansarea paginii online “Muzeul incluziv”

Muzeul Național de Istorie Naturală GRIGORE ANTIPA

Începând cu 1 noiembrie 2021, vizitatorii cu dizabilități, familia și prietenii acestora pot afla toate informațiile legate de facilitățile de accesibilitate pe care Muzeul Antipa le oferă, accesând pagina “Muzeul incluziv”.

�� Am pregătit două broșuri, în format PDF, menite să reducă anxietatea vizitatorilor- “Povestea socială” și “Ghidul dioramelor posibil deranjante”.

�� A fost creată o adresă de email nouă, pentru informații suplimentare: incluziune@antipa.ro, la care vor răspunde oamenii din muzeu.
☎️ A fost pus la dispozitie un număr de telefon pentru același lucru. Pentru că unii dintre noi scriu cu dificultate dar se pot descurca mai bine verbal. Și invers.

♿️ Pagina oferă informații despre facilitățile de accesibilitate existente acum în muzeu, grupate pe categorii de dizabilitate. Pentru că știm, din experiență, cât este de important să cunoști de acasă la ce să te aștepți, înainte de a te lua la trântă cu jungla Bucureștiului și a privirilor strâmbe.

“Nimic despre noi, fără noi!” 

În realizarea acestei pagini am colaborat și ne-am bazat pe feedback-ul mai multor persoane cu dizabilități și terapeuți, printre care: 

  • Olga Mateescu, 13 ani, sindrom genetic rar, afectare neurocognitivă
  • Rareș Balea, 10 ani, diagnosticat cu autism
  • Alex Tache, 30 de ani, călător prin lume  și utilizator de scaun rulant 
  • David Stescu, 15 ani, fotograf la Faces of Autism (diagnosticat cu autism)
  • Ramona Stanciu, terapeut 

“Antipa incluziv” este un proiect desfășurat de Asociația Supereroi printre noi în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns