pixabay.com

Căutați încă un loc sau o clipă în care să vă refugiați de tumultul prezentului și să regăsiți – fie și vremelnic – un sentiment al dăinuirii și recuperării bucuriei de a fi una familia? Desigur, se apropie, iată, Crăciunul, deja intuim aromele sale ce ce întorc în timp. Sau, parcă e ceva diferit, cineva s-a gândit că parcă prea rămăseseră lucrurile neschimbate cu această sărbătoare, rămăsese Moșul prea blocat în timp, era prea îndărătnic la noile trenduri… Gata, s-a terminat cu Moșii Crăciun retrograzi, care aduceau jucării pentru copii, iar familii tradiționale se bucurau de darurile primite. Să-l îmbunătățim un pic!

În spirit progresist, Moșului de anul acesta i-a fost atașată o orientare sexuală adusă la zi și, într-o scenă tandră și erotică, se sărută cu iubitul său. Vă invit să urmăriți aici clipul publicitar – eu n-am prea văzut până acum săruturi erotice între bărbați, dar să aveți șervețele la îndemână ca să vă ștergeți lacrimile, pentru că o să plângeți înduioșați la frumoasa poveste de dragoste. Clipul aparține Poștei Norvegiene, și este și o celebrare a 50 de ani de la dezincriminarea homosexualității în această țară. 

Povestea din clip. Reclama începe cu Harry care îl vede pentru puțin timp pe Moș Crăciun, apoi îl surprinde dispărând pe horn. În anul următor, Moș Crăciun zăbovește un timp pentru a-i spune lui Harry că sforăie pe canapea. Relația lor continuă să se dezvolte – dar numai pentru câte o zi în fiecare an, iar între vizite îl vedem pe Harry cum suferă în singurătate.

Cei doi îndrăgostiți nu puteau să se vadă decât puțin timp, în ajunul Crăciunului, căci Moșul avea treabă, să împartă cadouri la toată lumea. Însă le vine în ajutor Posten (așa se cheamă Poșta Norvegiană), care ia scrisorile Moșului pentru ca el să aibă mai mult timp să să stea cu iubitul său.

Harry îi scrie o scrisoare iubitului său în care îi spune că „Tot ceea ce vreau de Crăciun ești tu”, și în cele din urmă primește întâlnirea romantică pe care a așteptat-o ​​în toți acești ani. Ce s-a întâmplat? Moșul a cerut ajutor la Poșta Norvegiană. Poștașii vor trimite cadourile pentru ca Moșul să poată petrece mai mult timp cu iubitul său răbdător și credincios.

Reacțiile online au fost incredibil de pozitive. Oamenii sunt încântați, și apreciază în cel mai înalt grad reclama homosexuală a poștei norvegiene, sau cel puțin așa relatează site-urile de știri unde a apărut relatarea despre aceasta. Cu siguranță va fi socotită o reclamă potrivită pentru copii și maturi deopotrivă, căci așa trebuie să fie în societățile incluzive, în care celebrăm diversitatea, și îi invităm să participe și pe cei mai mici membri ai societății. Copilașii vor vedea doi bărbați care se sărută pasional, ceea ce va contribui la educația lor în spiritul toleranței și al respectului reciproc! (Mai e nevoie să precizez că sunt sarcastic și indignat?) Peste vreo doi ani vom vedea probabil vreun clip în care vom afla că Moșul își va fi schimbat și genul, într-o reclamă la hormoni blocanți de pubertate.

 Crăciunul a devenit, de mulți ani, o afacere comercială. Acum va fi, în duhul vremurilor, și una a promovării diversității lgbtqia+. Poate că la început era vorba despre Nașterea Domnului, o sărbătoare a credinței creștine, a bucuriei, bunătății, simplității și dărniciei. Toate acestea nu mai aparțin lumii acesteia. Altele sunt trăsăturile dorite în societatea globală contemporană. (…) – integral pe Alternativa de Bun-Simț.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns