Marinela Strîmbulescu, ANRM Gorj: Moment emoționant la mormântul Regelui Mihai I

Despre regele Mihai I al României s-a scris mult în ultimii ani. Cu siguranță se va scrie în continuare, obiectiv, cu emoție sau ferm, dar se va scrie, pentru că înainte de toate, Regele Mihai I rămâne un reper în istoria românilor.

S-au împlinit pe 5 decembrie, patru ani de când Regele Mihai I a trecut în rândul celor drepți. A fost înmormântat în Necropola Regală de la Curtea de Argeș, alături de regii și reginele României.

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM a organizat ceremonii de comemorare a Regelui Mihai I, la Curtea de Argeș și București, conducerea ANRM Gorj fiind invitată în Argeș, la Necropola Regală. La eveniment au participat reprezentanți ai conducerii centrale ANRM, membri ANRM din țară.

Cei care l-au cunoscut din manualele de istorie nu și-au putut forma imaginea omului Mihai I. Dincolo de clișee, de abordări specifice unei științe, așa cum este istoria, căutând să cunoaștem omul, cu împlinirile și apoi cu suferințele sale, Mihai I a iubit țara în care s-a născut și pe care a purtat-o pentru tot restul vieții în suflet. În alte vremuri, alte împrejurări, acest rege ar fi fost cu siguranța pilda de dragoste a unui suveran pentru țara sa”, a transmis Marinela Strîmbulescu, din partea ANRM Gorj.

Am asistat la un moment emoționant la Necropola Regală de la Curtea de Argeș, spune Marinela Strîmbulescu. Un grup de copii, însoțiți de învățătoarea lor, au îngenuncheat lângă mormântul Regelui Mihai I, într-un moment de reculegere, în timp ce am depus jerba și florile la mormântul Regelui, apoi au aplaudat. Ce lecție ne dau acești copii, rememorând cuvintele Regelui Mihai I:Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.” Astăzi, când scriem aceste rânduri, Regele Mihai I nu mai poate fi nici culpabilizat, nici socotit fără vină, ci privit doar ca un om al timpului său. Printre puținii care au purtat însă cu adevărat România în suflet. Onoarea, demnitatea, respectul, seriozitatea și puterea exemplului, mi-aș dori să le împrumute copiii noștri de la cel care credea cu deplină convingere că lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie.”


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns