Platformă online dedicată vieţii şi operei Cuviosului Părinte Arsenie Boca

Mănăstirea Prislop

Recent, a fost lansată platforma on-line parintelearsenie.ro. Este vorba despre un proiect prin care se pun la dispoziție resurse indispensabile orientării în cercetarea cu privire la viața și lucrările Cuviosului Părinte Arsenie Boca. În principal, pot fi consultate documente specifice, disponibile doar în citire. Acest proiect este destinat oricui este interesat de provocările unei contribuții oneste la descoperirea chipului autentic al viețuirii și lucrărilor Cuviosului Părinte Arsenie.

ro.wikipedia.org

Documentele specifice sunt încadrate în următoarele categorii: cele patru scrieri autentice ale Cuviosului, repere arhivistice, studii și articole, volume, înregistrări (conferințe, simpozioane, interviuri, documentare etc.), mărturii, lucrări universitare (lucrări de licență, disertații, lucrări de doctorat), direcții actuale de cercetare, arhivă pictură, arhivă foto. Unele documente sunt disponibile integral, iar altele doar în rezumat sau în secvențe relevante.

Platforma oferă repere pentru o orientare științifică pertinentă. Dacă un cercetător este atras de investigația pe tema descoperirii chipului autentic al viețuirii Cuviosului Părinte Arsenie, el va găsi aici toate premisele pentru o cercetare acrivică, contribuind efectiv și oferind suport Comisiei Bisericii Ortodoxe Române pentru canonizarea Cuviosului Părinte.

15-11-2021 (sursa: poruncaiubirii)


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns