Elevii unei clase Waldorf din București, confecționează decorațiuni handmade

În atmosfera sărbătorilor de iarnă au intrat și elevii Școlii Gimnaziale Nr. 47 din București. Aceștia au realizat decorațiuni de Crăciun, folosind crengi uscate, ramuri de brad sau felii de portocală, pe care împreună cu profesoara lor de Educație Tehnologică, le-au transformat în ornamente decorative pentru sărbătorile de iarnă.

Elevii clasei a VI-a Waldorf s-au întrecut în realizarea obiectelor de decor, inspirați de sărbătorile care se apropie. „Ne-am propus să aducem un strop din magia sărbătorilor de iarnă în școala noastră, folosind obiecte cărora în mod obișnuit nu le-am acorda o atenție deosebită, dar care, așezate împreună, sau împletite, devin ornamente”, ne-a declarat unul dintre elevii clasei Waldorf.

Aceștia au confecționat din ramuri de brad, felii de portocală, conuri de brad sau crengi uscate decorațiuni handmade. Cu imaginație, creativitate și îndemânare elevii au realizat arajamentele de Crăciun, cu texturi și forme inspirate din natură. „A fost o bucurie să le observăm implicarea și mai ales produsele finale, acestea urmând să fie așezate în școală, iar o parte să ajungă la profesori și părinți”, spune doamna prof. Simona Stan, cea care a coordonat activitatea elevilor.

Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej ca elevii să confecționeze obiecte decorative, pe care să le ofere celor dragi. Aceștia își dezvoltă abilitățile artistice și creative prin activitățile practice la care participă, știut fiind faptul că exprimarea artistică nu depinde doar de talent, se poate și învăța!


Lasă un răspuns