Românii expulzați de horthyști abandonați iar de statul român! Doar șvabii și sașii își primesc indemnizațiile de refugiați, nu și românii!!!

Comemorarea Dictatului de la Viena umbrită de vandalism: afișele Școlii de Vară de la Carei rupte de persoane necunoscute / Glasul info

Din surse sigure, am aflat că tocmai acum înainte de sărbători statul român este capabil de o nouă nemernicie împotriva românilor expulzați după 30 August 1940: indemnizațiile pentru acești români nu sunt plătite de către casele județene de pensii, sub pretextul sau “argumentul” că nu sunt bani, informează Glasul info.

Din aceleași surse sigure am aflat însă că indemnizațiile pentru sașii și șvabii deportați din România sunt plătite, deși sunt și de cinci ori mai mari decât indemnizațiile pentru românii expulzați după 30 August 1940, iar ale românilor nu sunt plătite, sub pretextul că nu mai sunt bani!

Ce naiba o fi mai greu de plătit când n-ai bani? Niște indemnizații de cinci ori mai mari, sau pe cele mai mici? Deci avem de a face cu o nouă discriminare îndreptată împotriva etnicilor români, cu un standard dublu în care etnicul român este tratat ca un cetățean de mâna a doua?

Tren cu refugiați și expulzați români din 1940, din Transilvania de Nord / Glasul info

LEGEA nr. 154 din 4 iunie 2021 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice este interpretată într-un mod antiromânesc, oferind pe criterii etnice întâietate tuturor celorlalte persoane de orice altă etnie decât cea română: sași, șvabi, țigani.

Nu mai vorbim și despre nedreptatea sumelor acordate: de exemplu pentru șvabi și pentru sași s-au putut acorda indemnizații și de cinci ori mai mari decât cele acordate pentru românii expulzați după 30 August 1940. Cum de pentru români nu se găsesc bani și pentru toate celelalte minorități se găsesc bani, și încă bani foarte mulți?

În acest caz, statul român i-a abandonat iar pe români, având un standard dublu pentru etnicii români și pentru minoritățile etnice din România! Președintele acestei țări, el însuși provenind dintr-o minoritate etnică, probabil că urmărește “cu atenție și cu îngrijorare” discriminarea la care sunt supuși etnicii români în comparație cu celelalte minorități etnice.

Trădați și abandonați au fost românii de către statul român în anul 1940, trădați și abandonați sunt și acum în 2021! România, Trezește-te!

PS: Cineva ne-a reamintit de situația ordonanței 118/2020, prin care s-au alocat bani imediat, deși era pandemie și guvernul se plângea că nu are bani. Redau exact citatul pe care ni l-a trimis o doamnă revoltată de această situație:

“Pentru români în România nu se poate, ei pot să aștepte, ei nu mănâncă la fel ca și celelalte naționalități în România! Mereu suntem ultimii!” Mai multe pe Glasul info.


Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns