Turism și voluntariat: Asociația Cataleya / Yris a organizat “Bucuria Crăciunului”- colinde pentru suflet

Asociația Cataleya / Yris

“Bucuria Crăciunului” – colinde pentru suflet , este un proiect educațional organizat de Asociația Cataleya / Yris și coordonat de profesorii Magdalena Ștefan , Ramona Chiriță (catedra de turism și alimentație publică, Liceul Tehnologic Băile Govora } împreună cu elevii voluntari ,voluntariatul în cadrul Asociației, devenind un element important în dezvoltarea educației și formării profesionale a copiilor și tinerilor din comunitatea locală..

” Bucuria Crăciunului-colinde pentru suflet , a însemnat transferul către comunitate a bucuriei sufletești, spirituale, conexiunea cu Dumnezeu, în aceste vremuri sumbre și reci . Asociația Cataleya-Yris încearcă să unească oameni, suflete, organizații private, instituții, biserici și școli într-o horă a Binelui universal, material și spiritual, urmărind dezvoltarea unei comunități sustenabile, cu orientare spre turismul local” ne-a precizat doamna profesor Magdalena Ștefan, după vizita și colindatul cu grupul Cataleya / Yris , la principalele mănăstiri și lăcașe de cult din Vâlcea.
,,Elevii voluntari s-au implicat admirabil în această activitate, si-au dezvăluit latura profund umană, au dăruit multă bucurie și emoție, cu mult entuziasm și sensibilitate, așa cum numai sufletele pure, de copii pot aduce Divinul printre noi. Ca și activitate extrașcolară, voluntariatul dezvoltă foarte frumos copiii: emoțional, psihic, abilități de orientare în teritoriu, cunosc comorile noastre locale, își deschid mintea și sufletul și își îmbogățesc , în practică, cunoștințele teoretice din școală, devenind stâlpi de rezistenta ai comunității locale.” a mai precizat doamna profesor , Magdalena Ștefan.

Alături de copii a fost şi invitatul special al evenimentului, Andreea Ștefan, tânără artistă cu voce de aur , elevă a Școlii Gimnaziale ,, Take Ionescu ” din Rm . Vâlcea, la finele evenimentului , colindătorii au fost răsplătiţi cu diplome, icoane şi dulciuri, dar şi cu aprecieri din partea coordonatorilor , prin astfel de evenimente realizăm o apropiere autentică a unora de alții și, în special, o apropiere de Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, cel care ne aduce pace și bună înțelegere!

Mulțumim, Arhiepiscopiei Râmnicului, Înaltpreasfințitului Varsanufie , pentru găzduirea și susținerea proiectului educațional !


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns