Măsurile Guvernului pentru valul 5: Testare în școli, măști gratuite pentru elevi, șomaj tehnic și combaterea dezinformării

Bucuresti/Guvern

Luni, la sediul Guvernului a avut loc o ședință convocată de premierul Nicolae Ciucă, la care au luat parte miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii și Solidarității Sociale, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, informează un comunicat de presă al Executivului, informează R3Media.

La întâlnire s-au discutat modalitățile prin care Guvernul va înfrunta „valul 5”. Reamintim, dr. Alexandru Rafila, ministrul sănătății, a anunțat că valul 5 va sosi pe 15 ianuarie fix.

Susținerea vaccinării, testarea elevilor, purtarea măștii și combaterea dezinformării sunt câteva dintre măsurile preconizate.

„Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală.

Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.

În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării”, se arată în comunicatul Guvernului, transmis de R3Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns