Mihai Neamțu a fost sancționat de CNCD pentru că l-ar fi discriminat pe Raed Arafat! Scriitorul, pedepsit pentru că a spus despre șeful DSU că nu vorbește corect limba română

Foto: banatulmeu.ro

Scriitorul și teologul Mihai Neamțu a fost sancționat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că l-ar fi discriminat pe șeful DSU, Raed Arafat. Neamțu a spus despre Arafat că nu vorbește corect limba română, ceea ce, în opinia CNCD ar constitui discriminare, informează R3Media.

„Afirmațiile: „vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbe ște corect română”, „sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român” constituie faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000.

Se sancționează autorul declarației domnul Neamțu Mihail cu avertisment contravențional. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi.”, a sunat verdictul CNCD, care l-a sancționat pe Neamțu cu avertisment contravențional.

În replică, Neamțu a spus că CNCD este o instituție inutilă care „parazitează bugetul de Stat” și lansează o nouă provocare către Arafat, despre care punctează că este ”obsedat de putere, control și bani, ahtiat după funcții, imagine și notorietatea facilă” și că ”s-a situat mereu deasupra legii”. Integral pe Scriitorul și teologul Mihai Neamțu a fost sancționat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că l-ar fi discriminat pe șeful DSU, Raed Arafat. Neamțu a spus despre Arafat că nu vorbește corect limba română, ceea ce, în opinia CNCD ar constitui discriminare. Integral pe: R3Media.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns