Elon Musk susține „Convoiul libertății”: „Camionagiii canadieni sunt cei mai tari” | VIDEO

Supporters protest against federal vaccination mandates for truckers at Vaughan Mills mall in Vaughan, Ontario on Thursday. The convoy of trucks and cars is making its way to Ottawa to protest the mandated COVID-19 vaccination rules for truckers that were recently put in place by the federal government. Along the way the protest has gathered supporters of anti-vaccine and anti-lockdown arguments. (Melissa Tait / The Globe and Mail)

Șeful Tesla, Elon Musk, și-a anunțat susținerea pentru „Convoiul Libertății”, marșul pe care camionagii canadieni îl fac prin țară, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii. „Camionagiii canadieni sunt cei mai tari”, a scris șeful Tesla pe Twitter. Convoiul libertății este supranumele pe care marșul pe care camionagii din Canada îl fac spre capitala Otawa, în semn de protest pentru obligativitatea vaccinării impusă de Guvernul Trudeau, informează R3Media.

Protestul camionagiilor a fost întâmpinat cu entuziasm pe drumurile Canadei, zeci de clipuri circulând online care arată oameni salutând șoferii ce trec pe șosea. Video: aici

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a impus obligativitatea vaccinării pentru șoferii de tir care trec granița în țara sa pe 15 ianuarie. Liberalul a criticat faptul că unii șoferi de tir au alte păreri și și le exprimă.

„O minoritate marginală care este în drum spre Ottawa sau care susțin păreri inaceptabile pe care le exprimă nu reprezintă viziunea canadienilor care au fost alături unul de altul, care știu că urmarea științei și au inițiativa de a se apăra unul pe altul sunt cele mai bune căi pentru a ne asigura libertățile”, a spus Trudeau.

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, și-a exprimat de multe ori opoziția față de vaccinarea obligatorie. El a spus, în trecut, că deși el și familia sa sunt vaccinați, obligativitățile impuse de stat în acest domeniu reprezintă o „eroziune a libertății”, scrie Bloomberg.

Preluare: R3Media

  • Supporters protest against federal vaccination mandates for truckers at Vaughan Mills mall in Vaughan, Ontario on Thursday. The convoy of trucks and cars is making its way to Ottawa to protest the mandated COVID-19 vaccination rules for truckers that were recently put in place by the federal government. Along the way the protest has gathered supporters of anti-vaccine and anti-lockdown arguments. (Melissa Tait / The Globe and Mail)

  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns