ALERTĂ NAȚIONALĂ! Certificatul Covid în curs de adoptare de către Guvern prin Ordonanță de Urgență.

Foto: magazincritic.ro

Protestatarii au fost ieri în Piața Victoriei, atât chiar în fața Guvernului cât și sub forma unui convoi de automobile în mișcare, care claxonează guvernanții ascunși în spatele forțelor de ordine și a ușilor blindate, anunță Active News.

România TV transmite protestul în Direct din Piață, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu, unde s-a aflat și fostul premier Ludovic Orban. Satrapul care ne-a închis de sfintele sărbători în casă, acum văzut aruncat ca o măsea stricată de sistemul pe care l-a slujit, se dă dizident și opozant. Oricum ar fi, e încă om politic așa că îi notăm declarațiile, care au sens, deși nu se potrivesc cu personajul: 

„Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, a fost întrebat de ce Guvernul continuă să adopte măsuri restrictive, în condițiile în care alte țări, precum Marea Britanie sau Danemarca, au decis eliminarea restricțiilor. Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii „Punctul Culminant”, a amintit că adoptare acestui act normativ are loc la cinci ani de la „Ordonanța 13”.

Este o aberație adoptarea acestui act normativ și este o aberație modul în care vor să adopte. Exact noaptea ca hoții, exact cum a fost adoptată OUG 13. Vă aduceți aminte ce proteste a generat, un maraton de proteste care a scos milioane de oameni în stradă.

CCR a decis foarte clar că nu pot fi restrânse drepturi constituționale, fundamentale decât în anumite situații și din anumite motive care nu pot fi stabilite decât conform prevederilor Constituției, prin lege adoptată de Parlament.

Chiar în perioada de vârf a pandemiei, dacă țineți minte, am avut o perioadă de aproximativ 23 de zile în care nu am putut adopta nicio măsură de protecție a sănătății ca urmare a deciziei CCR și a fost necesară adoptarea de către Parlament a prevederilor legii.

Guvernul nu poate să adopte nicio OUG prin care să aducă limitări la drepturile constituționale ale cetățenilor români”, a declarat Ludovic Orban, în direct la România TV.

Întrebat de ce ordonanța este semnată doar de premierul Nicolae Ciucă, Ludovic Orban a subliniat că „trebuie îndeplinite toate prevederile legale și constituționale cu privire la modalitatea de adoptare a unui act normativ”.

„E necesară o consultare publică anterioară pentru orice proiect de act normativ. Documentul degeaba e semnat de premier dacă nu este semnat de miniștri care trebuie să avizeze în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

Personal, dacă s-a întâmplat acest lucru, dacă a fost adoptată această OUG (…) categoric OUG are un caracter neconstituțional.

Ea trebuie atacată de Avocatul Poporului. Există deja precedente clare cu privire la această situație”, a afirmat fostul premier Ludovic Orban.

Protestul continuă la Guvern. Protestatarii scandează și acuză restrângerea drepturilor cetățenești, manifestându-se împotriva Certificatului verde impus pe din dos, prin Ordonanță de Urgență. Guvernul a mai anunțat azi că certificatul digital este valabil doar cu doza booster pentru călătoriile în UE! Integral pe Active News.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns