Băile Govora – punctul de interes al anului 2022

Govora Casino

Pentru mine, este cel mai frumos loc din România (ca geograf)!

Aşezarea geografică în depresiunea subcarpatică din nord-estul Olteniei i-a conferit dintotdeauna o distincţie unică. Staţiunea a găzduit de-a lungul timpului medici şi experţi în turismul balnear din toată Europa, iar faima în tratarea şi vindecarea diferitelor afecţiuni a depăşit demult graniţele ţării. Promisiunea miracolului, a tămăduirii sau a îngrijirii paliative au devenit aici, mereu, o realitate, ceea ce aseamănă Băile Govora cu staţiuni balneare celebre din Franţa, Elveţia.

Arborii sacri, izvoarele minerale, parcul balnear din centrul staţiunii, cu peste 400 de specii arboricole din întreaga lume, aerul puternic ionizat şi dispunerea dealurilor din jur în forma unei veritabile fortăreţe naturale cu păduri ce se întind pe sute de hectare, toate au darul de a transforma Băile Govora într-un spaţiu fabulos, la fel ca cele din poveştile căutătorilor de comori sau tărâmuri fermecate.

,,Ţara Govorei, este minunată nu numai prin configuraţia lăsată de erele geologice, dar şi prin denumirile date de om acestui relief al Raiului vâlcean”, aşa o numea profesorul Constantin Deaconu în cartea sa ,,Băile Govora – Arhitectura în peisaj”.

În apropiere de Băile Govora, mai puteţi vizita: Mănăstirea Govora, Horezu (cu satul Olari), Mănăstirea Bistriţa, Mănăstirea dintr-un Lemn, Mănăstirea Arnota, Conacul lui Maldăr, din Măldăreşti, Parcul Naţional Buila Vânturariţa, Salina de la Ocnele Mari, Muzeul Trovanţilor, Peştera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Transalpina.

În anul 2022 stațiunea Băile Govora va demonstra că este o bijuterie a țării noastre și că merită vizitată cu fiecare ocazie, oferind peisaje de vis, tratamente care aduc beneficii pentru multe afecțiuni și totodată, un moment de relaxare.

Aşadar, dacă v-am convins, vă aşteptăm în inima unei păduri de foioase, cu fag şi stejar, într-un spaţiu miraculos dominat de forţa vindecătoare a naturii şi a apelor minerale, dezmierdat de lumina soarelui. Veţi simţi din nou parfumul aristocratic al veacului trecut, şi bineînţeles, puteți să vă cazați la Hotel Palace, bijuteria judeţului Vâlcea.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns