Marinela Strîmbulescu: Gorjenii trebuie informați despre oportunitățile de finanțare din fondurile europene

“Politizarea programelor cu finanțare europeană a creat decalaje de dezvoltare economică și socială între regiunile și județele României, încât numai de redresare sustenabilă și tranziție eficientă nu se va putea vorbi în următorii ani, Gorjul fiind unul dintre județele care va avea de suferit”, spune Marinela Strîmbulescu, unul dintre consultanții de top din România în accesarea fondurilor europene.

Aceasta s-a alăturat de curând „Caravanei pentru Gorj”, proiect inițiat de senatorul Ion Iordache pentru informarea gorjenilor despre măsurile de finanțare din fonduri europene deschise în prezent. „Sunt multe domenii unde autoritățile au eșuat, unul dintre ele este accesarea fondurilor europene care se face atât de greu în Gorj pentru că informațiile ajung la oameni incomplet, puțin și rar”, se arată în comunicatul parlamentarul gorjean.

Marinela Strîmbulescu face apel și la alți consultanți în accesarea fondurilor europene să susțină demersul de informare a gorjenilor despre oportunitățile de finanțare din fonduri europene.

M-am alăturat Caravanei pentru Gorj, spune Marinela Strîmbulescu, cu o experiență de peste 12 ani în accesarea de fonduri europene, considerând absolut necesar ca informațiile privind posibilitățile de accesare a fondurilor europene să ajungă la cât mai mulți gorjeni în timp real. Există această nevoie pe care noi, consultanții, am identificat-o ca fiind una dintre cauzele principale pentru care Gorjul rămâne la coada județelor privind absorbția banilor europeni. Sprijin această inițiativă pro bono cu credința că în următorul exercițiu financiar 2021-2027, coagulând eforturile, vom putea schimba acest aspect, iar în Gorj vor intra cât mai mulți bani europeni. Așteptăm și alți specialiști să se alăture acestui demers, fondurile europene fiind ultima șansă pentru Gorj.

Gorjenii prezenți la întâlnirile cu specialiștii în domeniul accesării fondurilor europene, au posibilitatea să adreseze întrebări punctuale despre pașii pe care-i au de făcut în cazul în care vor să acceseze o linie de finanțare. Senatorul Ion Iordache afirmă că este bucuros să vadă că „gorjenii au înțeles importanța fondurilor europene și că-și doresc să dezvolte afaceri cu bani europeni“.

„Caravana pentru Gorj” are și o platformă online pe care puteți solicita informații punctuale despre fondurile europene, iar la întrebările dumneavoastră vor răspunde specialiști în accesarea fondurilor europene.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns