VIDEO | Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că e gata să discute cu Rusia despre neutralitate, după ce i-a întrebat pe liderii europeni dacă vor primi țara în NATO: Am fost lăsați singuri!

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că țara sa nu se teme să discute cu Moscova, pe orice subiect, inclusiv neutralitatea și garanții de securitate pentru Kiev, a explicat acesta într-un mesaj adresat poporului său, după prima zi de război cu Rusia, informează R3Media.

În discursul său, Zelenski a spus că a discutat cu liderii europeni și ai NATO despre primirea țării sale în această organizație și „toată lumea se teme”. Președintele Ucrainei a constatat că „am fost lăsați singuri în apărarea statului nostru”.

„Indiferent de câte conversații am avut astăzi cu liderii diferitelor țări, am auzit câteva lucruri. Primul este că suntem susținuți. Și sunt recunoscător fiecărui stat care ajută Ucraina în mod concret, nu doar în cuvinte. Dar mai este și altul – suntem lăsați singuri în apărarea statului nostru. Cine este gata să lupte alături de noi? Sincer – nu văd așa ceva.

Cine este gata să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, tuturor le este frică. Astăzi am auzit de la Moscova că mai vor să vorbească. Vor să vorbească despre statutul de neutralitate al Ucrainei. Le spun tuturor partenerilor statului nostru: acum este un moment important – se decide soarta țării noastre. Îi întreb: sunteți cu noi? Ei răspund că sunt cu noi.

Dar ei nu sunt pregătiți să ne primească în Alianță. Astăzi, i-am întrebat pe cei douăzeci și șapte de lideri ai Europei dacă Ucraina va fi în NATO. am întrebat direct. Toată lumea se teme. Ei nu răspund.

Și nu ne este frică de nimic. Nu ne este frică să ne apărăm statul. Nu ne este frică de Rusia. Nu ne este frică să vorbim cu Rusia. Nu ne este frică să spunem totul despre garanțiile de securitate pentru statul nostru. Nu ne este frică să vorbim despre statutul neutru. Nu suntem în NATO acum. Dar principalul lucru – ce garanții de securitate vom avea? Și ce țări specifice le vor oferi? Trebuie să vorbim despre sfârșitul acestei invazii. Trebuie să vorbim despre o încetare a focului”, a spus Zelenski, conform siteului oficial al președinției ucrainene. Integral pe R3Media


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns