Grupul de inițiativă „Gorj pentru Ucraina” colectează ajutoare pentru ucrainenii afectați de război

Grupul de inițiativă „Gorj pentru Ucraina”, format din reprezentanţi ai ONG-urilor din Gorj, a început o campanie de colectare de ajutoare pentru ucrainenii afectaţi de război.

Mai multe organizații neguvernamentale din județul Gorj s-au mobilizat și au organizat primele cinci centre de colectare pentru alimente neperisabile, produse de igienă, spirt, ser fiziologic, măști, haine, saltele, pături și medicamente, care să ajungă în Ucraina.

Suntem în contact cu alte organizații din țară, dar și din Ucraina, și informațiile noastre arată că acestea sunt acum nevoile. Coordonatorul campaniei de strângere de donații pentru locuitorii din Ucraina este Adela Vlădoiu, președintele Asociației Colour your Dreams. În Târgu Jiu, Primăria Municipiului Târgu Jiu sprijină demersul prin punerea la dispoziție a unui spațiu la Stadionul Municipal, lângă Centrul de Vaccinare, unde voluntarii din organizațiile nonprofit asigură un program de primire a donațiilor între 10:00 și 20:00.

În Novaci, donațiile pot fi duse la Casa de Cultură, în Motru la Clubul Copiilor, în Rovinari la Asociația ”Glasul Sufletului”, iar în Polovragi la Căminul Cultural și sala de sport. Și în aceste localități a fost desemnat un coordonator.

„Vă comunicăm acest anunț în speranța că veți populariza inițiativa noastră. De asemenea, vă vom transmite rezultatele, precum și nevoile identificate pe parcurs”, transmit inițiatorii campaniei.

Actualizare 28.02.22: NU se mai colectează haine!


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

Lasă un răspuns