Erasmus+. Școli gorjene în Proiectul „Challenge to Connect”

Erasmus

Din dorința de a determina părinții să se implice activ în educație la nivel de comunitate, Asociația Părinților cu Inițiativă Bolboși a derulat proiectul Challenge to Connect, finanțat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus+.

Cu emotie si dedicare, reprezentanti ai organizatiilor din cele 4 tari partenere Grecia, Romania, Portugalia si Macedonia de Nord, au participat activ la activitati de invatare si schimb de experienta. Personalul implicat a conceput o serie de programe de alfabetizare familiala pe care le-au implementat in comunitatile din care fac parte.

Formatorii din cadrul organizatiilor partenere si participantii au lucrat mana in mana pentru a imbunatati abilitatile de comunicare ale parintilor cu abilitati limitate din comunitati si au reusit, prin dorinta si implicare, sa aduca un plus valoric in ariile defavorizate.

Zilele acestea, reprezentati ai Asociatiei Parintilor cu Initiativa Bolbosi participa in Skopje, Macedonia de Nord, la ultima activitate de invatare si schimb de experienta cu membri ai organizatiilor partenere Shkolla Imri Elezi, Playing, Fappfeira.

Profesorii voluntari implicati urmaresc sa dezvolte in randul parintilor abilități de viata si diferite competente, în vederea creșterii gradului de implicare a acestora în educația copilui.

Reprezentantii APIB au si calitatea de profesori la mai multe scoli din judetul Gorj: Școala Gimnaziala ,, Alexandru Stefulescu”, Liceul  Teoretic Novaci, Liceul Tehnologic Bâlteni, Școala Gimnaziala Nr .1 Motru, Scoala Gimnaziala ,,Ion Vâlceanu” Dragotești, Grădinița PP Nr.1 Motru, si reprezinta un exemplu motivational pentru numerosi profesori care stiu cat de pretioasa este implicarea mult mai activa a parintilor in educatie.

Pe scurt, Challenge to Connect – o poveste de succes, plină de emoții și dăruire, o misiune îndeplinită!


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns