Marina SUA refuză să mai scoată în larg o navă-distrugător din cauză că ofițerul comandant al acesteia nu s-a vaccinat…

… nu s-a vaccinat anti-Covid din motive religioase, iar instanța îi interzice să-l disponibilizeze din pricina opțiunii sale.


Aberațiile iscate de vaccinarea obligatorie în Armata SUA: Marina se plânge că nu va mai folosi un distrugător de rachete ghidate din aceeași clasă ca și Dewey (foto sus) din cauză că este comandat de un ofițer nevaccinat pe care nu îl poate disponibiliza atât timp cât acesta se judecă cu superiorii împotriva ordinului de vaccinare Covid impus de Biden.


Marina SUA refuză să mai scoată în larg o navă-distrugător comandată de un ofițer care a refuzat vaccinarea Covid din motive religioase. O organizație pentru drepturi și libertăți îl apără în instanță pe soldatul american, în timp ce Marina SUA se dezice de el pe motiv de „sfidare a ordinelor”, iar Armata acuză puterea judecătorească de intruziuni în sfera militară, deși militarul în cauză este și cetățean american, beneficiar de aceleași drepturi constituționale ca restul americanilor.
Marina SUA se încăpățânează să nu mai trimită în misiuni un distrugător comandat de un ofițer nevaccinat pe care ar vrea să-l concedieze din această cauză, însă este împiedicată de o bătălie juridică aflată în curs de desfășurare. Șefii armatei consideră că diferendul juridic stârnește o evidentă îngrijorare privind securitatea națională. Nu și atitudinea iresponsabilă de a impune vaccinarea militarilor SUA cu niște seruri experimentale care au cauzat reacții adverse inclusiv în rândul șoferilor de TIR sau al piloților de avion, dar la comandanții de nave e musai să nu existe îngrijorări. Iar asta, pentru că unde-i ordin nu-i tocmeală.
Ei bine, militarii nedreptățiți de această atitudine slugarnică a Armatei față de ordinele de vaccinare ale Administrației Biden au intentat la finele anului 2021 un proces la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul Mijlociu din Florida, susținând că ordinul de vaccinare Covid obligatorie încalcă drepturile militarilor care refuză din motive religioase să se injecteze cu seruri ce au în componență linii celulare dezvoltate de la fetuși avortați.
Astfel, Judecătorul Steven D. Merryday a emis luna trecută o decizie prin care a interzis Marinei și Corpului Pușcașilor Marini să ia măsuri disciplinare împotriva unui comandant de navă de război al Marinei și a unui locotenent-colonel al Corpului Pușcașilor Marini, al căror nume nu se menționează, pe motiv că au refuzat vaccinarea Covid.  

Citiți și: Zeci de ofițeri ai forțelor speciale SEAL din Marina SUA au dat în judecată Administrația Biden și Departamentul Apărării din cauză că li se impune vaccinarea Covid și nu le sunt respectate scutirile pe motive religioase
Acest caz tratat în instanță a pus în chestiune linia de demarcație dintre buna ordine și disciplină militară și drepturile legale ale militarilor ca cetățeni americani. Cu alte cuvinte, între ascultarea impusă de militărie și opțiunile personale ale militarilor în calitate de cetățeni apărați de Constituția SUA.
În întâmpinarea depusă la dosar, Ministerul Apărării consideră decizia judecătorească „o intruziune extraordinară în funcționarea internă a armatei” care a „lipsit în esență Marina de o navă de război”. Însă pârâtul nu ia în calcul faptul că nu justiția a lipsit Marina de una dintre navele sale, ci încăpățânarea cadrelor superioare de a nu permite unui ofițer nevaccinat să-și continue slujba în calitate de comandant de navă. În virtutea ordinului judecătoresc ei nu-l pot da afară, dar din cauza cerbiciei politice nici nu vor să-l lase să-și continue activitatea, astfel încât sunt mai degrabă dispuși să renunțe la una dintre navele din dotare decât la pretenția de vaccinare Covid „regulamentară”.
„În privința comandantului de marină, Marina și-a pierdut încrederea în capacitatea sa de a conduce și nu va trimite nava de război în misiuni cu el la comandă”, se afirmă în dosar. 
Marina Militară are 68 de distrugătoare din clasa Arleigh Burke în flota de suprafață, dintre care 24 sunt localizate în Norfolk.
Dar, deși guvernul a considerat ordinul judecătorului și refuzul comandantului de a se vaccina ca aducând atingere nucleului puterii militare americane, avocații reclamanților susțin că, în cele din urmă, cazul se referă la drepturile acordate reclamanților în temeiul Constituției și al Legii privind restaurarea libertății religioase. Această lege interzice guvernului să împovăreze în mod substanțial exercitarea religiei de către o persoană.

Oficialii Marinei Militare au refuzat să comenteze cazul sau să divulge numele comandantului ori nava pe care o conduce, dar documentele tribunalului arată că acesta lucrează pentru căpitanul Frank Brandon, comodorul escadrilei de distrugătoare 26 din Norfolk, potrivit The Navy Times. (…) – integral pe ActiveNews.


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici.

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook.

MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează.

Author: d.mediartt

În slujba Adevărului nemitarnic

Lasă un răspuns