PACEA DE LA BUCUREȘTI: Spunem un NU RĂSPICAT implicării României într-un război care nu ne aparține. NEUTRALITATEA ROMÂNIEI. 

Bucuresti/Parlament

Excelenței Sale, Domnului Președinte Klaus Werner Johannis

Domnului Prim-ministru, Nicolae lonel Ciucă
Domnului Directorul SRI -Eduard Raul Hellvig
Domnului Director al Serviciului de Informații Externe – GABRIEL VLASE

Domnilor miniștri:
Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministiu, ministrul transporturilor și infrastructurii

Hunor KELEMEN, viceprim-ministry
Adrian CACIU, ministrul finanțelor
Lucian Nicolae BODE, ministrul afacerilor interne

Bogdan Lucian AURESCU, ministrul afacerilor externe

Marian-Cătălin PREDOIU, ministrul justiției
Vasile DÂNCU, ministrul apărării nationale
loan Marcel BOLOȘ, ministrul cercetârii, inovării și digitalizării filorin

Marian SPATARU,ministrul economiei
Virgil-Daniel POPESCU, ministrul energiei
Adrian-lonuț CHESNOIU, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale

Barna TANCZOS, ministrul mediului, apelor și pădurilor
Atula-Zoltân CSEKE, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației

Dan VÎLCEANU, ministrul investițiilor și proiectelor europene
Mmius-Constantin BUDAI, ministrul muncii și solidarității sociale

Alexandru RAFILA, ministrul sănătătii
Sorin-Mihai CIMPEANU, ministrul educației
Constantin-Daniel CADARIU, ministrul antreprenoriatului și turismului

Gabriela FIREA, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse

Lucian ROMAȘCANU, ministrul culturii
Carol-Eduard NOVAK, ministrul sportului

București, 10.03.2022

În calitate de parlamentari români, care au obligația să reprezinte interesele poporului român in
ansamblul său și ale României, atât pe plan national, cat și internațional, având in vedere contextul international conflictual, războiul dintre Ucraina și Federatla Rusă, care poate oricând să degenereze intr-un conflict mondial, ce ar putea depăși amploarea celui De-al doilea război mondial, am luat inițiativa declanșării unor acțiuni care să apere siguranța națională și teritorială a României, precum și stingerea conflictului dintre părțile implicate.
Parlamentarii români care s-au alaturat acestui demers sunt: Senator Independent Diana Iovanovici-Șoșoacă, Deputat PSD Dumitru Coarnă, Deputat Independent Mihai Lasca, Deputat Independent Anamaria Gavrilă, Deputat Independent Francisc Tobă, care au luat atitudine ferma pentru apărarea interesului României și poporului român.

Lista parlamentarilor este deschisă.

Ceea ce se intâmplă aproape de granițele României reprezinta” un grav pericol la adresa siguranței
naționale a României și trebuie oprit de indata“. Poporul român deplânge declarea ostilităților militare pe teritoriul Ucrainei, iar singura implicare a României în acest contact trebuie să fie de ordin umanitar, ceea ce poporul român a facut și face încă de la declanșarea confiictului.
Acesta este un gest creștinesc, nobil, uman, dar românii au demonstrat o extraordinară organizare și implicare, inaintea autorităților care s-au regrupat dupe 3 zile, timp în care cetățenii români, ong-urile, Biserica s-au implicat exemplar, acordând ajutor umanitar refugiaților.

Deși România este membru NATO, cetățenii României nu doresc implicarea țării noastre în ostilitățile militare. Nici noi. Facem apel catre părțile aflate in conflict să recurgă la incetarea focului și să depășească această confruntare prin negocieri și compromisuri rezonabile.
In acest context, propunem tuturor părților implicate, statelor vecine Ucrainei și Federației Ruse, precum NATO și UE, să se întâlnească pe terenul neutru al Românniei, in Casa Poporului unde să se desfășoare rundele de negocieri pentru încheierea pâcii, in acest sens să semneze Pacea de la București.

Cerem conducerii României să înceteze acordarea oricărui tip de ajutor militar cu armament, cu echipament militar sau prin oferirea teritoriului nostru național pentru tranzitarea unor incărcături care ar fi utilizate in scopuri militare sau acordarea permisiunii de survolare a spațiului aerian român de către orice alt stat sau organizație din care facem sau nu parte, care ar implica România intr-un război care nu ii aparține.

La fel au procedat Polonia, Ungaria și Cehia, NATO a declarat că este o organizație defensivă și nu se va implica decat pentru apărarea țărilor membre în caz de atac, iar UE a menționat că va acorda ajutor refugiaților și ajutoare umanitare.

Facem apel către întreaga conducere a țării, către partidele politice, către întreaga societate să ne pronunțăm categoric și univoc pentru neimplicarea României in acest război. Poziția României față de aceste ostilități militate trebuie să fie exprimată în mod solidar de către întreaga clasa politică într-un singur cuvânt: NEUTRALITATE.

Cerem tuturor partidelor politice, liderilor de opinie și instituțiilor media să înceteze propaganda de război, care aduce prejudicii directe intereselor și siguranței naționale a României, aceasta fiind încadrată în sfera infracțiunilor, astfel cum sunt prevăzute la art. 405 corob.cu art. 404 C. penal, urmând să suporte rigorile legii.

România trebuie să-și reconsidere de urgență poziția belicoasă, de susținere militară a Ucrainei și sa-și declare echidistanța deplină față de părțile aflate în conflict. Singura susținere a României este de ordin umanitar. Intrucât România se confruntă cu un val enorm de refugiați din Ucraina, avem obligația să acordăm azil celor care fug de urgiile războiului.

În același timp instituțiile statului care asigură siguranța natională și ordinea publică trebuie să-si concentreze eforturile pentru neadmiterea pătrunderii pe teritoriul țării a unor elermente criminale, extremiste și teroriste, precum si a unor arme care ar putea deveni o amenințare reală pentru siguranța cetățenilor, dar și pentru stabilitatea internă în ansamblu.

In acest sens amintesc faptul că autoritățile Ucrainei distribuie armament letal cu zecile de mii civililor,
fără a avea vreun control asupra acestora. Procuratura generală a Ucrainei a dispus eliberarea din închisori a unui număr important de criminali de drept comun, care sunt chemați să devină combatanți în cadrul ostilitățior militate.

In aceeași ordine de idei conducerea Ucrainei a decis formarea așa-numitei „legiuni străine”, făcând apel către doritorii din întreaga lume să soseasca în aceasta” țarâ pentru a se încadra în lupta împotriva Federației Ruse. In aceste condiții ne putem aștepta la un aflux de zeci și sute de mii de aventurieri și criminali din întreaga lume, dornici să sosească în Ucraina pentru a participa la acest conflict.

Tocmai de aceea siguranța nationala a României se află sub o amenințare fără precedent de la cel de-al Doilea Râzboi Mondial și până în prezent.
In acest context, în care poporul român nu dorește să iși sacrifice copiii pe altarul războaielor care nu ne aparțin, miile de mesaje care ne sosesc zilnic și care ne solicită implicarea în realizarea păcii, spunem un NU hotârât autorităților care doresc să acorde permisiunea de survolare a spațiului aerian cu implicare direct în război, reiterându-se situația când România intr-o noapte de Paste în urmă cu 23 de ani a permis survolarea spațiului aerian, iar Serbia a fost bombardată de către NATO.

Suntem alături de partenerii noștri strategici, însă spunem clar ca România nu va fi implicată într-o astfel de conflagrație care nu aduce decât prejudicii economice și pierderi de vieți omenești care pot fi evitate.
In acest sens, la data de 08 martie 2022 ora 12:00 am organizat un miting în Piața Victoriei din București, în fața Guvemului României, pentru a spune un NU raspicat și categoric râzboiului și a invoca NEUTRALITATEA, NEIMPLICAREA României in acest război, la care românii ni s-au alăturat, susținând demersul nostru.
Reiterâm propunerea noastră adresată statelor vecine Ucrainei, organizațiilor Internaționale din care facem parte: Ucraina, Federația Rusii, NATO, UE, USA, Ungaria, Polonia, Slovacia, Belarus, Rep, Moldova, dar să celorlalte state pentru începerea tratativelor de pace la București, pe teren neutru, astfel încât să încheiem PACEA DE LA BUCUREȘTI.

Va solicităm sa luați act de demersul nostru, de dorința poporului român și să începeți
detnersurile pentru realizarea “Pacii de la București’”.
Cu deosebita considerație,

Senator Diana Iovanovici-ȘoȘoaca

Deputat Dumitru Coama
Deputat Mihai Lasca

Deputat Anamaria Gavrilă
Deputat Francisc Tobă


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns