Glasul info

Dacă nu v-ați gândit să faceți o analogie între aceste două concepte, între Ucraina Mare și Ungaria Mare ca lagăre ale unor popoare care nu vor și care nu trebuie să se afle acolo, oprimate, ostracizate, abuzate, nedreptățite, discriminate, atunci cred că vremurile acestea sunt cele mai potrivite.

La nivel ideologic și cultural în Ucraina s-a făcut aceeași greșeală pe care a făcut-o și ultranaționalismul maghiar pentru conceptul de Ungaria Mare. Lăcomia după teritorii a făcut ca oamenii să uite de umanitate, de empatie, de democrație, de drepturile omului, de bunul simț, de legitimitate, de Dumnezeu, de orice te face să fii OM și nu bestie.

Cine are răbdarea de a face un efort și a consulta atât presa ucraineană cât și cea rusă, va vedea că adevărul celor două tabere este undeva la mijloc, iar ultranaționalismul ucrainean seamănă din păcate izbitor de mult cu cel ungar.

Pentru cine nu știe ce a însemnat cu adevărat ultranaționalismul ungar, oferim o mică mostră:

Ce a însemnat 15 -17 martie 1848 împotriva românilor?

Lajos Kossuth: ’’Libertatea voastră este spânzurătoarea, drepturile voastre de egalitate, înseamnă că popoarele care împart teritoriile cu Ungurii, vor trebui să fie absorbite de elementul maghiar

Idem și Ucraina

Preluare: Glasul info


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați zilnic direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook


MAGAZIN CRITIC – ziar de orientare conservatoare. Contează pe ȘTIRI ce contează

Lasă un răspuns