Elveția, ultra militarizată. Țara pe care nici Hitler nu a avut curaj să o atace.

Conflictul militar dintre Rusia și Ucraina a făcut ca de vreo trei săptămâni pe agenda zilnică să se discute despre înarmare, armament, crize politice și militare. Însă, oficial, nimeni nu a spus care este cel mai înarmat stat din lume, citează presaliberaonline.com. Nu este SUA, Rusia, Israel sau Coreea de Nord.

Este o țară europeană unde armata și populația sunt invizibile, iar fiecare bărbat este și soldat. Un stat care-ți dă un pistol gratuit după ce împlinești 50 de ani și care te roagă să cumperi o armă oarecare dar cu reducere.

Este o țară care poate să mobilizeze în patru ore o armată de 650.000 de soldați, iar în două zile, o armată de 1.7 milioane de soldați. Pentru comparație, SUA poate mobiliza doar 1.3 milioane de soldațiAceastă țară ultra militarizată este amplasată pe un relief foarte muntos, unde munții sunt ca zidurile unei cetăți, iar în stânci sunt săpate nenumărate tuneluri, care permit să ajungi în orice colț al țării, fără a fi văzut de cineva. Acest stat puternic militarizat, se află acolo unde niciodată nu te-ai fi putut aștepta, exact în inima Europei.

Este vorba despre Elveția! O țară care a avut și are un plan de apărare foarte bine pus la punct care o face foarte greu de cucerit. Podurile, șoselele și căile ferate au fost construite în așa fel să poată fi detonate de la distanță ca să nu lase inamicului să le folosească.

În caz de atac, tactica lor oficială de apărare este să abandoneze orașele și să se retragă refugieze în munți, unde elvețieni au construit peste 26.000 de buncăre și fortărețe de apărare camuflate și bine conectate între el prin tuneluri.

În caz de război nuclear, Elveția e singura țară din lume care suficiente adăposturi antiatomice pentru 114% din populație, adică 8,6 milioane de buncăre, unde pot ajunge toți elvețienii și foarte mulți refugiați. Orice bărbat elvețian este obligat să facă armata care durează doar trei luni și, în 72 de ore, este mobilizat. Însă, acest timp este suficient pentru a transforma un tânăr petrecăreț, într-un bărbat responsabil.

După aceste trei luni, tânărul primește o armă, o conservă și o uniformă militară, pe care acesta le ia acasă. Periodic, bărbații elvețieni sunt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare acumulate.Până la 32 de ani, un bărbat elvețian este rechemat în armată de șapte ori, unde trebuie să stea câte trei săptămâni. În următorii 10 ani, el va mai fi rechemat încă de trei ori, pentru două săptămâni, iar încă peste 10 ani, o dată pentru două săptămâni.Când elvețianul împlinește 51 de ani, el este eliberat oficial de serviciul militar și este obligat să întoarcă statului arma și uniforma. La fel și conserva. Nimeni nu poate refuza serviciul militar, nici măcar milionarii și bancherii.

Elveția este o țară care are doar 300 de km în lungime şi un buget militar de 7,5 miliarde de dolari, dar dispune de 800 de tancuri și blindate și de 350 avioane militare! Populația civilă este înarmată până în dinți.Astfel, s-a calculat că elvețienii dețin absolut legal acasă la ei, 1,5 milioane de semi-automate și 2 000.000 de pistoale. În Elveția, numărul poligoanelor de tir este egal cu numărul cafenelelor. Poate și din aceste considerente militare, nici măcar Hitler nu a avut curajul să atace Elveția!


  • MAGAZIN CRITIC se confruntă cu cenzura pe rețelele de socializare și pe internet. Intrați direct pe site pentru a vă informa, abonați-vă și contactați-ne: aici

Dacă apreciați munca noastră, vă invităm să dați un Like și să distribuiți pagina de Facebook

Lasă un răspuns